Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemanko :) To mój 1 wątek więc jeżeli zadałem pytanie w złym dziale, lub coś innego to przepraszam i proszę moderatorów o przeniesienie. Do rzeczy. Niedługo będę się rozglądał za jakimś BMW. Zastanawiam się nad e39 lub e46. Na auto zamierzam przeznaczyć ~13k PLN Tylko nie mam zupełnie pojęcia w jakim silniku coś szukać. Proszę o jakieś porady na temat spalania, awaryjności, itp itd. poszczególnych silników. (zastrzegam, że bardziej szukam ekonomicznego auta no ale też nie kosztem mocy, bo jednak lubię przycisnąc sobie czasami) Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam.
Opublikowano
Jak zaczynasz przygodę z BMW to za takie pieniądze kupisz 318i przed liftem. Mało awaryjny i oszczędny w miarę, a jeżeli kombi to już 320i. Diesel za te pieniądze będzie miał ukryty przebieg rzędu 300 - 500 tyś km.
Opublikowano
To musisz sie zdecydowac czy chcesz wieksza piatke czy mniejsza trojke, bo wtedy kryteria derastycznie sie zmianiaja. Ja osobisie szukal bym E38 528i. Do tego instalacja LPG jesli nie boisz sie gazu. Jest oszczędnie i moc. 2.8 spali ci tyle samo co mniejsze R6 i jest sprawdzony. Radzilbym kupic cos w samej benzyni,e a sekwencje zalozyc juz samemu, z porzadnch czesci.