Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem Kamil ze szczecina mam 316-tke z 94 roku silnik m43 mam problem który polega na tym że auto jedzie normalnie i nagle słabnie jak by nie dostawał paliwa ale tylko na chwile go zmule i zaraz wraca do normy to tak jest czasami byłem w serwisie komputer jest ok pompa paliwa i filtr nowe serwis nie wie o co chodzi podejżewają listwe wtryskową czy tak może być niech mi ktoś pomoże
Opublikowano

:( fajnie że ktoś odpisał ale wszystko co tam było napisane u mnie zawiodło tzn.

paliwo lałem w różnych stacjach

filtr paliwa nowy

świece nowe

pompa paliwa nowa

sonda lambda ok

kable wn są ok

przy podłączeni pod modlitewnik nie pokazuje żadnego błędu raz jak był podfłączony to zaczeło sie dziać i pokazało ża za dużo paliwa dostaje więc wymieniłem pompe ale dalej nic serwis rozkłada ręce tu potrzeba jakiegoś szpeca-fanatyka chyba.Czy znajdzie sie tu ktoś taki bo ja nie wiem co robić, jeśli chozi o tą komułko to nie wiem ale chyba u mnie tego nie ma bo jest to silnik m43 czyli taki jak w e46 i tam jest chyba moduł ale nie jestem pewien czy ktoś wie co jeszcze moge sprawdzić??

Opublikowano
Przepływomież bedzie jutro sprawdzony bo daje auto na cały dzień na warsztat filtr powietrza jest nowy ale dobry pomysł dzięki czekam dalej na propozycje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przepływomież bedzie jutro sprawdzony bo daje auto na cały dzień na warsztat filtr powietrza jest nowy ale dobry pomysł dzięki czekam dalej na propozycje

To czekam na info bo u mnie w M43 mam dokładnie to samo.

Opublikowano

Sprawdź jeszcze przewody paliwowe przy listwie wtryskowej.Ja też się z tym problemem bujałem ale po wymianie tych przewodów problem znikł :mrgreen:

Delikarnie paliwko uciekało nawet nie do zauważenia niekiedy.

Ale było czuć więc gdzieś przyczyna musiała być i te zamulenie denerwujące.

Więc sprawdzić też obowiązkowo :lol:

Opublikowano
dziś miałem rozebrać i sprawdzić ten przepływomierz ale majsterek trafił na coś co go zaciekawiło mianowicie na kolektorze dolotowym jest takie coś jak potencjometr przepustnicy takie małe plastikowe guw.. z wtyczką jak go zdjeliśmy odpaliliśmy auto i wykonaliśmy zadanie potencjometru ręcznie to silnik zaczoł normalnie pracować więc pojechałem na biegu i kupiłem ten potencjometr ale dostałem od silnika 2.0 i teraz nie wiem czy tak może być w prawdzie auto jeszcze nie chodzi jak powinno ale jest znaczna poprawa ale jeszcze coś go boli no nic bede szukał dalej ale jak ktoś wie czy może być od 2.0 to niech napisze pozdro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ci co mają E36 /nie wiem jak jest w E46/ proszę sprawdzić czy w obudowie filtra powietrza na wlocie do przepływomierza mają założony taki kominek.

U mnie kiedyś był ale zamiast trzymać się na zatrzaskach odpadł i leżał na filtrze w obudowie, potem długi czas jeździłem bez niego bo nie miałem okazji jechać do serwisu żeby to kupić. Wczoraj założyłem nowy i albo mi się wydaje albo auto rano jak jechałem do firmy nie muliło. Być może to przypadek i jak pojeżdze troche okaże sięże dalej są problemy ale sprawdzcie bo jestem ciekaw czy to macie czy nie.

Pozdrowienia