Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W mojej e36 kombi mam do wymiany tylny lewy panel i klapę bagażnika bo już zdrowo rdza je trawi. Trafiłem ogłoszenie gdzie gościu sprzedaje blacharkę z e36 kombi w identycznym kolorze. W sobotę jadę po potrzebne mi elementy. I moje pytanie, czy jeżeli kolorystycznie kupione elementy będą ze sobą współgrały to czy można je podmienić bez konieczności ich lakierowania? Klapę to na pewno ale tylny panel? On będzie chyba wspawany to czy wystarczy pomalować samo łączenie z lekkim cieniowaniem lub coś w ten deseń? Zależy mi na tym aby zrobić to w miarę tanio a od punktu lakiernicy biorą od 200 do 400 zł. Z góry dzięki za odpowiedź.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam. Z wierzchu widać pęcherze pewnie strasznie to wygląda, ale to jest nic wszystko zależy od tego co się dzieje od środka jak tam jest bardzo mocno skorodowane to po części element trzeba wyciąć i wstawić nowy później dobrze zabezpieczyć od środka różnymi środkami konserwacyjnymi masa,baranek itp.

Pozdrawiam i powodzenia