Skocz do zawartości

Wysokie spalanie , szarpanio-bujanie, slaby ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam problem polega na tym że autko pali mi dość dużo 12,5 litra paliwa i tak samo LPG 12,5 - trasa mieszana,Od kilku miesięcy borykam się z tym problemem , do tego doszło mulenie przy ruszaniu , jak się rozpędzi to już jakoś idzie , podczas ruszania jest tak jak ruszam to tak jak by ruszał na pol zaciągniętym ręcznym hamulcu.Przy gwałtownym dodaniu gazu na paliwie jak i na lpg szarpie,ale nie takie przerywanie jak przy popsutych przewodach zapłonowych , tylko takie szarpanio-bujanie.Najmocniej szarpie przy nagłym dodaniu gazu 1 bieg ,2 bieg ,3 bieg , czyli mniemam ze przy wysokich obrotach.Wchodzi po prostu mulo-wato w obroty.Dzieje się to na LPG i benzynie.

LPG mam sekwencje górna pólka.

Do tej pory zrobiłem i sprawdziłem:

Badanie komputerowe u elektromechanika - Błędów brak wszystkie parametry w normie.

Za pompę paliwa się nie zabierałem bo dzieję się to również na LPG.

Instalacja LPG wyregulowana prawidłowo.

Wymieniłem świece i przewody zapłonowe.

Filtr powietrza w dobrym stanie.

Sonda lambda pracuje prawidłowo co pokazało badanie komputerowe , które przeprowadziłem aż 3 razy.

Proszę państwa gdzie szukać przyczyny ? znam się na autach , ale do tej pory miałem w rekach OPLA i Golfa z BMW mam do czynienie od niedawna, i nie wiem co tam w tych modelach im dolega. Proszę o pomoc. Dziękuje.

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano
czujnik położenia wału, może być też przepływka i nie wyrzuci błędu, sonda, swiece. bardzo duzo moze byc przyczyn niestety. podaj wiecej objawów, kiedy sie tak dzieje, co i jak
Opublikowano
Sonda tak jak pisałem pracuje prawidłowo, wyszło to na analizatorze spalin, oraz trzykrotnym badaniu komputerowym,świece mam nowe oraz przewody tak jak napisałem.Auto odpala normalnie bez problemów , szarpanio- bujanie występuje na zimnym i ciepłym silniku po gwałtownym dodaniu gazu taki kangur.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.