Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. niedawno zakupilem e 36 1,8 is z 95 roku w cupeku. samochodzik jest miodzio. niepokoi mnie tylko jeden szczegol. przy obrotach ok 3500 do 4500 jest strasznie gosny. mniej wiecej jest to przy predkosci 125 do 140 km/h pozniej znowu robi sie cicho. dlaczego. wymienilem olej i wszystkie filtry. pozdrawiam
Opublikowano
to znaczy ze tak juz jest i nic nieda sie z tym zrobic. te silniki tak maja czy co. strasznie jest to denerwujace bo lubie jezdzic z prendkoscia 130 140. jest to idealna prendkasc na trase. a jeszcze jedno. bo tez mnie zastanawia bo przy pierwszym i drugim biegu tez szybko sie robi glosno. i zanim sie obejze to przy predkosc 50 na h mam juz 3 bieg. wiem ze mozna i na 2 miec 100 ale nie w tym zecz. pozdro
Opublikowano

Moze masz jakas dziure w tlumiku?

W kazdym razie u mnie przy tych obrotach tez jest dosc glosno.

Nie jechalem Twoim autem i trudno oceniac. W moim ten halas wydaje sie normalny, jest do zniesienia w koncu to 4 gary.

Opublikowano
wiec powinien byc mocniejszy. oczywiscie ze da sie ten chalas przetrzymac ale nie jest do zniesienia. strasznie drazni. tez myslalem ze to morze jakas dziura w tlumiku. ale ostatnio ktos mi powiedzial ze to cos z rozrzadem. zanim zaczne wymieniac ciekaw jestem jak w innych is-ach . piszcie prosze.pozdro 4 all
Opublikowano
Może to głupio zabrzmi ale tez miałem problemy z hałasem, przy ok. 90-100 km/h cos potwornie zaczynało wyc/buczec (ciezko nazwac) :D z początku myślałem ze to cos ze skrzynia biegow albo z silnikiem, gdy wiechalem na kanał szybko się jednak okazało ze ten halas powoduje urwana osłona nad rura wydechowa, która przy większych prędkościach zachowywala się tak jak chorągiewka na wietrze. Osłona uderzała o nadwozie i wydech, gdy ja przymocowałem halas ustal :8) ale tobie pewnie chodzi o innego rodzaju halas
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie, sprawdź, czy hałas zależy od obrotów, czy tylko od prędkości?
Kai
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
predkosc niema tu wiekszego znaczenia. zalerzne jest to od obrotow. pojade do jakiegos zakladu niech mi to sprawdza co to morze chalasowac. pozdrawiam

Tylko, czy to w silniku, czy może jakiś rezonans przykładowo rozlecianego katalizatora...

Kai