Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam serdecznie!

Pofatygowałem sie obejrzeć taki oto pojazd:

http://otomoto.pl/bmw-120-skora-navi-C28981679.html

Generalnie auto idealne nie jest ale martwi mnie fakt jaki zastałem pod maską... mianowicie nr VIN pojazdu jest prawie nie czytelny oto foto:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/23bdb68416608ade.html

Naklejka na słupku jak najbardziej ok teoretycznie wszystko jest ok. Ale jak to sie ma do tego co mamy na foto? właściciel oczywiscie umywa rece umowa z niemcem, naklejki zdjac nie pozwala bo on nic tu nie rusza... :mad2:

może ktoś coś doradzić ? Auto planowałem zakupić dla siebie i pojezdzić nim troche a nie borykać sie z problemami :|

Opublikowano
Znawcą nie jestem, ale osobiście bym sobie odpuścił takie auto już ze względu na to, jak wygląda VIN... A w dodatku jest walnięty. Wg mnie też fotel pasażera wygląda dziwnie - tak jakby tapicerka była zagrzybiona.
Opublikowano
Ten VIN jest nieczytelny wiec problem przy każdym przeglądzie murowany - jeśli tak to zostawisz
Opublikowano
a w jaki sposób najszybciej zweryfikować czy przy tym numerze nie było nic kombinowane?? Ciągnąc wrak do ASO? rzeczoznawce czy jak?
Opublikowano

Numery w BMW "przeszczepia" sie wraz z kielichem.

Jak najszybciej sprawdzić - na wielu czesciach w aucie jest naklejony VIN, wiec mozna sprawzić którąś z nich.

A poza tym w tym przypaku VIN zagdza sie raczej z wyposażeniem, wiec raczej będzie z tego auta

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam

Generalnie vin wygląda okropnie, ale nie ma też pewności 100%, że jest coś nie tak. Różne cuda się zdarzają... Ale jak brać już rozbitka (czy nawet nie) to brać z pewnymi papierami, bez umów "na niemca". Ja bym odpuścił, ale może znajdzie się ktoś odważny, który kupi zrobi i zarobi :)

Opublikowano

W to auto z opłatami trzeba włożyć jakieś 10tys zł - cały bok+ maska i zderzaki lakierowane = problem z odsprzedażą w dzisiejszych czasach, ciekawe jak wygląda słupek przedni, sanki przekładnia itp?? Kurtyna i poduszka bok raczej otwarta

Wyposażenie ciekawe ale rok kiepski.

Ciekawe jak z oryginalnościa przebiegu?? I czy to pierwszy dzwon???

Cena moze urosnąć nawet do 30tys + plus problem z nr VIN robi z tego auta raczej mało atrakcyjną fertę