Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. mam e30 z zaaplikowanym m50b25, jezdze tak juz troche czasu ale zaczelo mnie juz ostatnio mocno draznic to ze mam krotkie biegi, mam seryjny most d m20b20 czyli pewnie 4.10 tak mi sie wydaje bo nie ma tabliczki, a skrzynie mam od m20b25 od e34 troche. Najgorsze jest to ze co chwile trzeba zmieniac biegi, zastanawilem sie na kupnem 2.93 czy bedzie ok. ?? moze ktos tak mial czekam na propozycje i odpowiedzi. dzieki z gory za pomoc
Opublikowano

Duża głowa/mała głowa to po prostu wielkość obudowy dyferencjału. "Duża głowa" jest trwalsza, chociaż i mała potrafi pozytywnie zaskoczyć. 2.93 będzie moim zdaniem za długi, szukaj czegoś w granicach 3.25, 3.45.

Edit: teraz doczytałem, że masz skrzynię od e34 m20 - no to w takim razie nie pamiętam już, jakie one miały przełożenia i czy proponowany przeze mnie dyfer 3.25-3.45 nada się. Przy skrzyni z m50 na pewno.