Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Słoneczny dzień, temp na zewnątrz + 19 C wg wskazań komp. Samochód stoi w słońcu. Ruszam, włączam klimę i... Po kilku km leci tylko letnie powietrze. Nigdy wcześniej tak nie było. Dawałem na 18 c i auto, i po kilku min wiało zimnym. Teraz tylko letnie. Zadne ustawienia w i- drive nic nie zmieniają. Zauważyłem , że jak włączę klimę to słychać, nawet na wyłączonym nadmuchu jak gdzieś w srodku w desce , w okolicach środka i licznika dzwięk, jakby sprężone powietrze przepływało przez przewody. Wyłączam klimatyzację i dzwięk ustaję. Czy tam są jakięś klapki, które, nie otwierają się i blokują dopływ zimnego powietrza? Panel sterowania mam zwykły.
Opublikowano
jak słychać syczenie powietrza to oznacza ze gazu jest juz mało ...ale wystarczajaco duzo aby sprezarka działała...jedz na serwis klimatyzacji
Opublikowano
To nie jest syczenie, dzwięk powietrza pod ciśnieniem w zamkniętej rurce, tak bardziej obrazowo. Wczoraj wszystko dobrze a dziś za mało?
Opublikowano
Zoną przypomniała mi, że pare dni wcześniej pośmiardywało po odpaleniu samochodu, tylko przez chwilkę . Wiem że ten zapach był związany z klimą bo w poprzednim aucie tak własnie waliło z nawiewów przed odgrzybianiem.