Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, mam takie pytanie. Mam obecnie na swojej e60 koła 19cali, tył rozmiar 275/30/19, nic nie obciera, jeździ się o.k. są już do wymiany, zostało chyba z 2mm. Mam okazję kupić nowiutkie pirelli po fajnej cenie z tym że rozmiar jest 285/30/19. sprawdzałem w kalkulatorze opon i wychodzi że różnica w średnicy bedzie tylko 6mm, 0k. 0.92% średnicy bazowej jaka powinna być. Pytanie, czy mogę taką opone wsadzić bez ryzyka że bedzie gdzies obcierała? Poprostu czy się zmiesci?
Opublikowano
zmiesci sie na 100%, to raptem 3mm na strone!

na strone??? raczej chyba góra/dół dochodzi po 3mm czyli ogólnie koło jest wyższe o 6mm, a co z szerokością?

Opublikowano
zmiesci sie na 100%, to raptem 3mm na strone!

na strone??? raczej chyba góra/dół dochodzi po 3mm czyli ogólnie koło jest wyższe o 6mm, a co z szerokością?

Nie panikuj :wink:

wszystko będzie ok :cool2:

Opublikowano
a jak to jest z rozmiarem na przód przy felgach 19" ? ja mam obecnie 235/35/19, czy tak powinno być w oryginale?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam mam tez ten sam problem na tyle mam 275 30 19 i sa do wymiany czy mogę założyć 255/35/19 albo 255/30/19 lub 265/30/19 akurat takie mam do wyboru i nie wiem które wybrac dodam ze te 255 to nowe a 265 to używane ale w bdb stanie.