Skocz do zawartości

Wymiana Cewek Bremi na ERA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy może ktoś doradzić czy to będzie dobry wybór ? z racji kosztów ( chciałbym wymienić cały komplet)

Co sądzicie o Tych cewkach ? http://allegro.pl/cewka-zaplonowa-bmw-3-e36-e46-5-e39-7-e38-4qs-i3156223833.html

Szukałem trochę informacji o nich i czy to będzie dobra opcja ? , czy lepiej dołożyć i kupić Boscha/Beru ?

Prosze o pomoc

Opublikowano
według realoem BOSCH był wycofany i zastąpiony BREMI dlatego z nowszych rocznikach siedzą bremi. Mi padły dwie BOSCHA i kupiłem 6szt bremi w cenie niższej niż jedna nowa cewka.
Opublikowano

Ja wymieniłem na nowiutkie Boshowskie. Śmiga jak ta lala. Mam 316Ti z końcówki 2003r, a cewki stare miałem Org z BMW (Przebieg 118tyś - udokumentowany - auto zaczelo pracować na 3 cylindrach i po wymianie kazdej z cewek po 200km podaly nastepne). Według mnie nie ma różnicy. Tylko nie dawaj się naciągnąć mechanikom. Kasują nawet za robocizne 50zł. A wystarczy tylko wyjac pokrywe, odlaczyc wtyczke i zamienic cewki. :)

I uważaj, żeby były to cewki z tej samej wsi. Bo jak masz z różnych firm to auto potrafi szarpać na jałowym biegu.