Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie mam problem z rozrusznikiem, padł nagle, nie dawal wczesniej sygnałow, ze bedzie do wymiany. Doraźnie pukam w niego i za 3,4 razem odpala...

Pytanie mam takie: kupic uzywany czy regenerowac? Uzywke mozna kupic juz za 70-80zl, regeneracja to koszt 150-200zl - tyle mi powiedzial gosc ktory sie tym zajmuje, to drogo czy normalnie?

Poprosze o jakies opinie, bo w poniedzialek chce sie tym zająć.

Pozdrawiam

Opublikowano

To samo powiedzial moj mechanik i elektryk ktory ma mi regenerowac rozrusznik. Wczoraj wieczorem w ogole nie moglem uruchomic auta, dzisiaj sie udalo i odstawilem pod warsztat, mozliwe ze jutro wieczorem odbiore juz na chodzie ;)

Na jakich czesciach najlepiej regenerowac rozrusznik?

Opublikowano
w cenie 180pln w renomowanym warsztacie miałem wymienione szczotki i wirnik + gwarancja na dwa lata więc nie sądzę żeby pchali jakieś shitowate części dając gwarancję. Demontaż i montaż rozrusznika przeprowadzałem sam. W warsztacie to dodatkowe 60pln. Zapytaj o gwarancję - jeżeli dają to rozrusznik przeżyje samochód.
Opublikowano
Odebralem auto, rozrusznik zostal zregenerowany - wymienione szczotki i tulejki, zaplacilem 150zl z robocizną - wymontowanie, regeneracja i ponowne zalozenie. Gosc jest taki ze nie da sie z nim targowac:P mogloby byc troche taniej, ale szybko zrobil i najwazniejsze ze auto jest juz sprawne ;)
Opublikowano

tanio? to spoko ;)

gosc zajmuje sie glownie elektryką i alarmami samochodowymi, ale jak widac robi tez inne rzeczy. Ma warsztat na ul. Rzemieślniczej w Lublinie, w poblizu Tesco. Firma nazywa sie Automax (kiedys chyba Dogalarm). Kto bedzie chcial ten znajdzie bez problemu ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie rozrusznik był już oddany do czyszczenia dwa razy, za każdym razem pochodził po trzy miesiące i padał muszę zainwestować w nowy, niby uzywany tańszy ale jak długo pochodzi loteria :(