Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam,

ostatni zaczął mi swirowac czujnik temp. zewnetzrnej pokazuje mi jakies nie realne temperatury np. -20 gdy temp powietrza jest w rzeczywistosci dodatnia. Ze wczesniejszych tematów wyczytałem ze moze czujnik jest wypiety, badz jakis przewód jest przetarty itp. Chce to sprawdzic lecz nie moge go znalesc. Koledzy w starszych tematach piszą ze znajduje sie on w tzw. małym nadkolu. patrzyłem i nie mogłem go tam znalesc. Dodam iz posiadam wersje coupe z m pakietem. Moje pytanie brzmi czy ten czujnik jest gdzies indziej umiejscowiony z racji wersji- coupe z m- pakietem czy po prostu zle patrze?? :?:

z góry dzieki

Edytowane przez robertoboss
Opublikowano
od strony kierowcy w małym nadkolu od spodu jest specjalne miejsce na niego także od spodu wcale go nie widac , spróbuj zdjąć nadkole od zderzaka to zobaczysz po przewodach ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
znalazłem :D rozebrałem nadkole i okazało sie, ze czujnik był pod małym nadkolem w srodku, przyczepiony opaską kablową do jakiegos plastiku a nie na swoim oryginalnym miejscu. Dlatego tez nie umiałem go znalesc. wyciągnełem wtyczke czujnika, przedmuchałem styki, włożyłem i problem znikł. Komputer pokazuje rzeczywistą temp. powietzra. Podsumowując, czujnik nie miał dobrego styku ze wtyczką.