Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam bmw e36 z 92 r 1.8 z gazem i mam pewien problem a mianowicie podczas odpalania na totalnie zimnym silnkiu jest takie warkniecie po czym silnik ma prawidłowe obroty i pracuje normalnie a na ciepłym silniku nie ma tego problemu, dodam, ze pali na strzał nie ma z tym problemu no i warczy tez podczas zmiany biegów. Wymieniłem ostatnio olej i filtr oleju myślałem, ze to coś da bo kupiłem ją niedawno i robiłem to pierwszy raz ale nic.. Może mieliście taki problem w swoich buniach? Pozdrawiam :)
Opublikowano
oooo dzieki stary bardzo mi pomogles powiedz mi jeszcze czy bardzo moze to niczyc zawory no bo wiesz... gosc od ktorego ja kupilem jezdzil na mineralnym co mnie zdzwiwilo tym bardziej ze to jest LPG
Opublikowano
Odwiedzilem dzis gaziarza i okazalo sie ze tez jest milosnikiem bmw no i zmartwil mnie jak mu powiedzialem, ze autko jezdzi na mineralce odwpowiedzial mi "no to po motorze" zobaczymy sprobuje cisnieniowo wymienic olej na polsyntetyk jak sie ma rozsypac to sie rozsypie ;p dzieki za pomoc. Pozdrawiam :)