Skocz do zawartości

E61 demontaż listwy ozdobnej z kokpitu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chciałbym sobie okleić listwy na kokpicie ale nie wiem jak odczepić od nich kratki wentylacyjne. jest jakiś opis w stylu krok-po-kroku?

kiedyś widziałem taką stronę co pokazywała jak rozebrać wszystko co się chciało ale nie mogę jej znaleźć...

Opublikowano
One są z tego co pamiętam przymocowane plastikowymu zatrzaskami + kilka śrubek.
Opublikowano
Listwy są na aluminiowych stozkowatych bolcach od strony kiery podważ sobie śrubokrentem i jak Ci się uchyli to delikatnie po długości odciągaj wyjdzie cała.Z tunelu wiadomo że troche zabawy jest.z dzwi ta sama strategia.Podeślij mi maila to wysle Ci fotki :cool2:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
chciałbym sobie okleić listwy na kokpicie ale nie wiem jak odczepić od nich kratki wentylacyjne. jest jakiś opis w stylu krok-po-kroku?

kiedyś widziałem taką stronę co pokazywała jak rozebrać wszystko co się chciało ale nie mogę jej znaleźć...

Kratki wentylacyjne wychodzą razem z listwą: viewtopic.php?f=15&t=173383

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
ja nie prosiłem o sposób wyjęcia listwy ozdobnej tylko o wyczepienie z nich kratek wentylacyjnych. proszę czytać ze zrozumieniem...
Opublikowano
E61 demontaż listwy ozdobnej z kokpitu? taki był temat postu....a nie jak zdemontować nawiewy z listwy ozdobnej.....
Opublikowano
A pozatym jak masz listwe z nadmuchem na zewnątrze to jak obrucisz ja do siebie to widzisz w głębi dokładnie zatrzaski na dnie listwy i tylko umiejętnie je podważyc i juz masz wszystko lużne :cool2: