Skocz do zawartości

Swiatla stop.. Modul komfotu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem ze światłem stop.Świeci non stop,ale zdarza się ze po przekręceniu parę razy stacyjki działają prawidłowo choć nie zawsze.Sprawdziłem czujnik nad pedałem hamulca ale to nie on jest tego przyczyna.Do tego jeszcze dochodzą nie działające podświetlenie osłony przeciwsłonecznej.

Podświetlenie osłony działa wówczas gdy stop działa normalnie co nie zdarza się za często,a gdy stop świeci nawet gdy nie trzymam nogi na pedale hamulca to już to podświetlenie nie działa.Co możne być przyczyna takiego zachowania ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kiedyś ktoś tutaj na forum miał problem z oświetleniem, a problemem było zwarcie w tej osłonie słonecznej.

Może to jednak ona wpływa na światła stopu a nie odwrotnie?

Opublikowano
Miałem już ten problem wcześniej,ale w końcu się uspokoiło tylko,ze po miesiącu wróciło z powrotem i nie daje mi to spokoju.Sprawdzę jeszcze te osłonki tak jak mówisz.Sprawdziłem i to nie osłonki sa przyczyna swiecenia tych swiatel stop.Macie jakies pomysly na to ?