Skocz do zawartości

nieswiecacy ring w lampie e90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Zaczal mnie bardzo denerwowac komunikat o spalonej zarowce. Okazalo sie ze to ring od strony pasazera. Wymienilem zarowke i niestety blad dalej swieci a zarowka nie dziala. Wyczytalem cos o module swiatla ze sie blokuje jak zarowka dlugo nie byla wymieniana. Czy ktos wie jak to naprawic zeby ring znowu swiecil.
Opublikowano
  • Autor
Nikt nie jest w stanie mi pomoc?..
Opublikowano

Troche dziwne gdyż zawsze po wymianie żarówki czy markera w ringach komunikat znika sam i nie ma go już w iDrivie anie między zegarami .

Jeśli wszystko dobrze wymieniłeś to pozostaje tylko wykasować za pomocą komputera .

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
  • Autor
Podlanczalem pod komputer ale nie bylo zadnego bledu
Opublikowano
  • Autor
I blad jest tylko miedzy zegarami w iDrive go nie pokazuje
Opublikowano

Sprawdzales zarowke czy jest ok i swieci jak podlaczysz pod 12v ???

Ja wlozylem kiedys led markaery z allegro i na wejsciu byly zwalone.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Sprawdzalem wszystko, przekladalem lampy, zarowki i nic.nie ma napiecia na ringu. Wiazka wszedzie cala, gdzies doczytalem ze jak dlugo sie zarowki nie wymienia to modul blokuje sie czy cos takiego tak bylo podobno w 2005 i 06 roku
Opublikowano

Może to coś pomoże... Ostatnio miałem problem z ringiem tzn. nie świecił, zakupiłem żarówkę polecaną na forum w intercarsie (11,50 zł). Zabierałem się z wymianą 3 miesiące, bo pogoda, bo chęci brak itp. aż pewnego słonecznego dnia mknąłem bezdrożami napotykając na dość rozległą i niemożliwą do ominięcia dziurę. Spotkanie to zakończyło się niesamowitym po telepaniem budy i krzywym spojrzeniem współmałżonki. Do czego zmierzam, uderzenie to było nieszczęściem w szczęściu bo nagle owa żarówka sama od siebie zaświeciła i świeci do tej pory.

Z tego wynika że gdzieś coś może nie łączyć, może to być przy żarówce a może gdzieś dalej. Może sprawdź napięcie czy dochodzi... zresztą sam nie wiem.

Opublikowano
  • Autor
Napiecie nie dochodzi
Opublikowano
  • Autor
Niema chetnych do pomocy....???? :mrgreen: