Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Od jakiegoś czasu i mam wrażenie ze coraz bardziej silnik chodzi jak suszarka... ni to szumi ni to wyje, jakby był obciążony a mocy jakby im głośniej tym mniej. Rano ruszałem ze świateł na ciepłym silniku jak na trybie awaryjnym. By ciekawiej na wstecznym rusza z kopyta a do przodu muł. Objawy czasem się nasilają bez konkret przyczyny. I czasem po uruchomieniu na ciepłym chodzi lekko pow. 1000 i spadną po przegazówce. Mało oleju? Inny pomysł? Łatałem ostatnio katy może to coś popsuli? I zastanawia mnie bo jakby równolegle mam sygnał awaria LPG. To może mieć związek? Czy prawo Marphiego? Skrzynia czy sondy oto jest pytanie?! Przy okazji to tego na dolewke DEXTRON II czy III i jakiej firmy. Pozdro.
Opublikowano

gazowniku a na PB też ten problem wystepuje? Bo pewnie nie więc gaz do ogarnięcia

a jak tak to polecam pojezdzic pare dni na PB moze sie unormuje

Opublikowano

Miałem podobny problem w E32 750i.

3 tyś i nie szedł, ale mi za to dużo palił, wymieniłem sondy, obroty się ustablizowały , no i mniej spalał.

Ale to było nie wszystko, spalił mi się bezpiecznik od EML ....