Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem ze swoim samochodem. Zaczął chyba gotować mi się płyn chłodniczy. Nagle z pod maski zaczęło syczeć, kiedy ją otworzyłem okazało się że para leci z odpowietrznika przy korku. Otworzyłem go dałem wystygnąć, płynu w środku już nie było. Uzupełniłem braki jednak problem nie zniknął. Przed każdym przejazdem dolewam wody do zbiornika, jednak wszystko auto "wypluwa" przez odpowietrznik.

Jaka może być przyczyna ? Czym grozi ciągłe dolewanie cieczy chłodzącej i jazda?

Próbowałem dostać się do mechanika jednak przed długim weekendem to nie możliwe a potrzebuję auta na kilka któtkich podróży.

góry dziękuje za pomoc

Opublikowano

Czym grozi taka jazda?? Pęknieciem głowicy a nawet bloku silnika. Jeżeli się gotuje to może padła Ci pompa, albo uszczelka pod głowicą. Poszukaj na forum jak się prawidłowo odpowietrza układ-jak już odpowietrzysz i dalej to samo -to masz do wymiany pompę... Jeżeli odpowietrzysz a dalej będzie się grzał, to ja na Twoim miejscu bym nie jeździł tym autem bo sobie narobisz większych kosztów.

Pozdrawiam