Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Problem nastepujacy:

Zatrzymuje samochod mam wbite na skrzyni D

Puszczam chamulec auto jedzie po chwili przy okolo 700obr zaczyna falowac wskazowka na obrotomierzu i obroty plywaja auto szarpie

Nie jest to powtarzalen za kazdym razem zauwazylem, ze dzieje sie tak zazwyczaj jak jest lekko pod gorke i po dziurach np. podczas przejazdu przez przejazd kolejowy

Co to moze byc?

Pozdrawiam i dzieki

Opublikowano

wg mnie jesli to sie dzieje na podjazdach i nierównosciach ( podjazdy i zjazdy naprzemienne = przejazd kolejowy ) to nic innego jak dodawanie przez komputer wiekszej ilosci paliwa aby nie zdechl ... a ze przy tak niskich obrotach silnik jest bardzo słaby to i ciezko mu ustabilizowac forme ... nie wiem jak tam w automacie przy takich obrotach/predkosciach wyglada kwestia wysprzeglenia ale jesli nie jest 100% to zwiekszenie dawki paliwa moze powodowac chwilowy wzrost mocy i uslizg na sprzegle-wzrost obrotów ... zmniejszenie dawki ... zwiekszenie-uslizg ... i bedzie falowac.

Bardziej obeznani z tematem prosze mnie poprawic lub potwierdzic.

chamulec

słownik i poszukaj słowa które to chciałes napisać.

http://www.azeroplus.pl

Jakby Bóg preferował przedni napęd, chodzilibyśmy na rękach...

http://images38.fotosik.pl/1891/729270affbdc14bem.jpg

http://www.motostat.pl/user_images/52708/icon1.png

"Inwestycje WIELKIEGO formatu"

Sprzedam moje E91 320d ... info pod telefonem 662 079 26pięć

http://otomoto.pl/bmw-320-200-zdjec-perelka-C33615250.html

Opublikowano
wg mnie jesli to sie dzieje na podjazdach i nierównosciach ( podjazdy i zjazdy naprzemienne = przejazd kolejowy ) to nic innego jak dodawanie przez komputer wiekszej ilosci paliwa aby nie zdechl ... a ze przy tak niskich obrotach silnik jest bardzo słaby to i ciezko mu ustabilizowac forme ... nie wiem jak tam w automacie przy takich obrotach/predkosciach wyglada kwestia wysprzeglenia ale jesli nie jest 100% to zwiekszenie dawki paliwa moze powodowac chwilowy wzrost mocy i uslizg na sprzegle-wzrost obrotów ... zmniejszenie dawki ... zwiekszenie-uslizg ... i bedzie falowac.

Bardziej obeznani z tematem prosze mnie poprawic lub potwierdzic.

chamulec

słownik i poszukaj słowa które to chciałes napisać.

Podrzucilem auto do mechanika udało nam sie powtórzyć problem ale dopiero nanierownosciach - stwierdzi, ze to zawód egr trzeba przeczyscic - zobaczymy

Opublikowano
Raczej nie. Zapnij to autko do inpy. Błędy + live data i z pewnością będziesz coś wiedział

I dzisiaj sie okazalo co to:

Podczas zjadzdu na autostrade autem szarpnelo i przelaczyl sie w tryb awaryjny.

Pojechalem do mechanika - zbyt duze cisnienie paliwa.

Najpiew poszedl na wymiane pierwszy zawor regulacji cisnienia paliwa (ten przy silniku) - cisnienie nadal za wysokie chociaz juz nizsze

Jutro wymieniamy drugi zawor za pompa paliwa - mam tylko nadzieje, ze to nie pompa wysiadla, chociaz troche kiepsko, ze poszly by tak bez przyczyny dwa zawory regulujace cisnienie paliwa. :/

Opublikowano
A jak filtr puści syfa to zatka zaworek ..... :wink:

Pewnie i tak sie stalo, jutro napisze czy naprawy pomogly. Oby tak! Planowalem jutro wyjazd na weekend :/ a jak narazie to epic fail z usterkami w tym miesiacu

Zaczelo sie od malego pekniecia misy olejowej, goscie jak to spawali to uwalili czujnik poziomu oleju, potem poszedl stablizator napiecia na alternatorze - wymienilem ale dalej jest cos nie tak bo alternator ma za duze obciazenie (narazie to zostawiam), teraz problemu z ukladem paliwowym :/

Niedawno wrzucilem posta ( viewtopic.php?f=70&t=215236 ), ze przy maksymalnym skrecie kierownicy i powolnym ruszaniu i hamowaniu gasnie - ciekawe czy mialo to zwiazek z tym cisnieniem paliwa...?

Na maksa pechowy ten miesiac, rok bez awarii i nagle lawina...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Konczac watek,

Goscie uwalili kabel od czujnika cisnienia paliwa. I auto sypalo bledami, ktorych nie bylo.

Szkoda, ze diagnoza tego zajela im 2 tygodnie.