Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
spalila mi sie zarowka i niemam oswietlenia pokretel nawiewu tych okraglych jak to rozebrac zeby wymienic zarowke co rozkrecic probowalem ale w zaden sposob niemozna tego zdjac prosze o rade ewentualnie jakies foty
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyjmujesz (wyciągasz do siebie) włącznik ogrzewanej szyby (lub zespolony klima, szyba i obieg) - wychodzi dość łatwo podważony lub pociągnięty za któryś "knefel". Po wyjeciu, z lewej strony wewnątrz jest zatrzask, naciskasz go i ciągniesz do siebie cały panel.

Odpinasz linki sterowania nawiewami (3 sztuki, oznaczone kolorami, nie machniesz się przy zakładaniu) i odpinasz wtyczki elektryczne. Potem (w zależności od wersji, sa na pewno trzy) szukasz śróbek i żarówki... wymieniasz i składasz.

Największy problem mam przy wpinaniu linek z nawiewów. Prościej dla mnie jest wyjąć radio i tamtędy rękę wsadzić.

Kai
Opublikowano
panel pod radiem z tego co pamiętam łatwiej podważyć od lewej strony, linki lubią się odpinać z drugiej strony tak że uważej ;) Za całość jest odpowiedzialna jedna żaróweczka którą prawdopodobnie będziesz musiał wlutować ale ogólnie to prosta sprawa tylko z kabelkami się namęczysz żeby odpiąć panel z nawiewami :?

Tomek

Autoelektronika,

Gorzów Wielkopolski

automotiv.com.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
panel pod radiem z tego co pamiętam łatwiej podważyć od lewej strony,

No właśnie z tej strony jest wspomniany przeze mnie włącznik. Podważając z drugiej strony możesz sobie narobić sporo kłopotów, bo w dwóch wersjach panelu z trzech nie ma tam zatrzasku, tylko na sztywno zrobione haczyki (pewnie dlatego, żeby nie powyrywać linek).

Kai
Opublikowano

Odczepiac ciegien Bowdena nie radze (to te linki kolorowe) bo bedziesz mial problem zeby po zalozeniu wszystkie suwaki chodzily tak jak powinny.

Polecam wyciagnac radyjko i sie chwilke pomeczyc.