Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam dość mały problem otóż mam srebrne obramówki zegarów. Jednak poprzedni właściciel je przykleił :duh: odkleiły się i latają. Czy mogę jakoś wyciągnąć zegary bez demontażu połowy wnętrza?

Opublikowano

Wykręć kierownice(jedna śruba)[jak masz bez air-baga to luzik],

osłone kolumny kierownicy(dwie śrubki),

wyjmij prędkościomierz(dwie śrubki).

Na przykładzie mojego e36 sedana

X2 M35i
Opublikowano
Ja wyciagałem swoje zegary bez żadnego rozbierania, odkręciłem tylko dwie sruby trzymające licznik, trzeba chwile pokombinować ale da się to zrobić.
Opublikowano
Ja wyciagałem swoje zegary bez żadnego rozbierania, odkręciłem tylko dwie sruby trzymające licznik, trzeba chwile pokombinować ale da się to zrobić.

Dokładnie tak robiłem i ja tak w każdej e36 i u siebie też gdzie mam duże koło i nie mam regulacji kierownicy.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
Odkręciłem te śruby od osłony zegarów i ni hu hu nie chce wyjść. Weekend przysiądę na dłużej. Dzięki
Opublikowano
Da się bez problemów wyciągnąć zegary bez zdejmowania kierownicy i jej regulacji. Są dwa sposoby: kierownica na wprost i zegary w prawo lub w lewo i kierownicę trzeba obrócić razem z zegarami...
Opublikowano
Odkręcenie jednej śruby,chyba 16, i zdjęcie kierownicy, to nie jest tak dużo, a wszystko masz wtedy elegancko jak na tacy :8)
X2 M35i