Skocz do zawartości

(e39) 530d sedan klapa otwiera sie tylko z pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

nie otwiera sie ani z przycisku w klapie ani z przycisku przy lewej nodze kierowcy.

co moze byc przyczyna??

Edytowane przez bullet77
Opublikowano

pod guma wszystko ok.

nie wiadomo czemu ale 2 dni temu zaczelo wszystko dzialac jak nalezy:)

Opublikowano
Mam podobnie :D ale nie z otwieraniem klapy bagaznika, ale z podświetleniem tablicy rejestracyjnej :) wywala mi cały czas błąd Kernzeich coś tam :D prufen :D nie wiem gdzie jest przetarcie kabli, ale narazie mnie to nie interesuje :)
E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
Opublikowano

Lepiej sie tym zajac. Wlasnie skonczylem bawic sie w wymiane tych kabli i co sie okazalo? Izolacja byla uszkodzona nie w jednym, a prawie kazdym - i to nie w jednym miejscu, ale czasem w dwoch, na jednym kablu.

Przez takie cos kable zwieraly sie i klapa bagaznika potrafila sie zama w czasie jazdy otworzyc.

Nie wiem jak w 5, ale w 3 najlepiej uzyc kabli ponizej 1.5 - 0.5 chyba jest zakladane fabrycznie w wiazce.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Odgrzeję trochę temat.

Ma ktoś opis który kabel w klapie do czego jest? U mnie po spakowaniu wszystkiego przed wyjazdem z wakacji do domu auto strzeliło focha i już bagażnika nie otworzyło ani z pilota ani przyciskiem z środka auta. Działa tylko mechaniczne otwieranie kluczykiem w zamku klapy. Zdjąłem tę osłonkę i kilka kabli jest dosłownie przerwanych.

Chcę na razie z powodu braku czasu uruchomić tylko otwieranie klapy, ale nie wiem który kolor kabla jest odpowiedzialny za to.

Już chyba ktoś tam kiedyś grzebał to widziałem taką taśmę podobną do takiej co jest w apteczkach :)