Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam seredcznie, jest to mój debiut na tym forum, choć z informacj na nim zawartym korzystam od ponad roku :)

Od 2 tyg jestem posiadaczem e46 , chciałem w moim autku zamontować cd oraz dvd . W oryginale posiadam kaseciak wraz z nawigacja radiowa, i zainstalowanie orygianalnego cd bmw raczej odpada, bo to tylko w małym stopniu by rozwiązało moje zapotrzebowanie ( to samo zmieniarka ). Przeglądałem dosyć długo forum, i nie znalzlem zawiele informacji na temat czy da sie w schowku ( nad popielniczka ) zamonotwac dodatkowe radyjko :) znalazlem na forum w sumie jeden topic, ze jest to raczej nie mozliwe ale jednak chcialbym tym tematem dowiedziec sie czy tak naprawde jest. chcialem zainstalowac tam cos w podobie do http://www.panasonic.nl/_images_fromlwe/A12223/CQ-VD7001N_A1%20kopie.jpg ( nie koniecznie ten model musilaby byc bardziej ruchomy ekran ) .

Czy ktos probowal instalowac tam dvd badz cd ? ewentualnie co jest przeszkoda aby takie urzadzonko wmontowac, przerobka seri odpada ze wzgeldu na estetycznosc jak i nawi....

Inna sprawa: jak wyglada kwestia podlecznia ewentualnie tego pod system glosnikowy ( mam 8 glosnikow - nie wiem czy to bylo z oryginalu czy ktos domontowywal podczas kupna wylecialo mi z glowy aby oto zapytac :cry: ) czy jest to wogule realne czy

bedzie trzeba doinstalowac wzmacniacz. Najlepszym rozwiazaniem by bylo zainstowac ekran 16:9 jednak z tego co wycztyalem to koszt tego ok 6 tys wiec podwojnie przerastajace moj budzet. Bede bardzo wdzieczny za podpowiedzi .

Pozdrawiam

Opublikowano

Za schowkiem nad zapalniczka masz za malo miejsca aby wcisnac tam fabryczny DVD player. Aby to tam weszlo nie obejdzie sie bez ciecia i klejenia instalacji nawiewu ktorej czesc sie tam znajduje. IMHO gra nie warta swieczki.

Zainstaluj go w miejscu gdzie masz oryginalne radio. Istnieja na rynku maskownice ktore w miare przyzwoicie :? wkomponuja tego typu dvd player w konsole.

Mozesz oczywiscie podlaczyc go pod wzmacniacz fabryczny wykorzystujac np SVEN4 lub omijajac wzmacniacz wykorzystujac wzmacniacz w dvd playerze.

Dobrym zrodlem "co jak zrobic" jest forum fanatykow e46 (szczegolnie ten dzial)

Opublikowano
Nie będe zakładał nowego teamtu tez myślę o takim czymś tylko w miejsce orginalnego radia tylko mam takie pytanie czy po wymontowaniu orginała będe miał podgłaśnianie radia w kierownicy i przełączania stacji.
Opublikowano
Nie będe zakładał nowego teamtu tez myślę o takim czymś tylko w miejsce orginalnego radia tylko mam takie pytanie czy po wymontowaniu orginała będe miał podgłaśnianie radia w kierownicy i przełączania stacji.

Jeżeli nie będzie to oryginalne radio BMW, to nie będzie sterowania z kierownicy.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
ja mam taka centrale multimedialna tylko ze Kenwood-a. Pasuje w miejsce po normalnym radiu z mala zalepka ktora maja wszystkie punkty Car_Audio. Zostaje jesczze do schowania Box- taka skrzynka do ktorego to wszystko jest podlaczone, moze byc w kufrze ale ja mam pod siedzeniem pasazera. Taka centrala multimedialna gra bardzo dobrze, te polecane przeze mnie sa na Mosfecie 4*50W,patrzysz sobie na filmy itd. Nie bierz Panasonica bo nie ma takiego brzmienia i ogolnie cienko gra, najlepszy jest Alpine, pozniej Kenwood i Pioneer ktory gra dobrze ale jednak jest awaryjny. Z Niemiec moge Ci sprowadzic za okolo 4000zl. Troche drogi byl ale nie zaluje....
Opublikowano
Opublikowano

Jeżeli nie będzie to oryginalne radio BMW, to nie będzie sterowania z kierownicy.

Zalezy oczywiscie jakie radio; w niektorych stosujac odpowiedni interface da sie to zrobic i dziala to wysmienicie.

Dla przykladu moj carputer ma sterownaie wlasnie z kierownicy i wykorzystuje wszystkie przyciski.

Opublikowano
moze montowal ktos cd w miejscu pod radiem, tam gdzie jest sterowanie klima itp ? bo z tego co mi wiadomo ten element da sie przeniesc do schowka nad zapalniczka ?

z góry dziekuję na odp.

Tak da sie przeniesc panel sterowania klimatyzacja w miejsce zaraz nad zapalniczka. W ASO dostaniesz potrzebna czesc, wystarczy tylko zamowic obramowke panelu nawigacji dla modelu z fabryczna nawigacja.

Opublikowano
Tak da sie przeniesc panel sterowania klimatyzacja w miejsce zaraz nad zapalniczka. W ASO dostaniesz potrzebna czesc, wystarczy tylko zamowic obramowke panelu nawigacji dla modelu z fabryczna nawigacja.

Tak przy okazji - ok. 150zł. - nowa ramka pod klimatronik - tylko uważać przy zakupie aby był odpowiedni typ (były różne rodzaje przycisków ...)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)