Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym zaczerpnąć waszej opinii na temat takiego samochodu.

Mianowicie odkąd pamiętam to bmw stoi u sąsiadów mojej babci, właściciel dawno temu wyjechał do USA, nie zanosi się, żeby miał wracać, jego żona jest w Polsce. Jako, że mam prawo jazdy, zaczynam zarabiać pieniądze chciałbym nabyć w tym roku swoje pierwsze auto. Jako, że zakochałem się w BMW wybór padł na piękne E34.

BMW E34, z jakim silnikiem, nie mam pojęcia bo nie ma oznaczeń, ale na bank jest to E34 a nie E32.

Biedne stoi od około 7 lat, dokładnie nie pamiętam, na podjeździe obok domu, pamiętam, że raz sobie stało przykryte jakimś pokrowcem, a później go nie było...

No i moje pytanie czy warto w ogóle zawracać sobie głowę autem, które od tylu lat nie jeździło. Czy koszta przywrócenia tego okazu do żywych nie będą kosmiczne i lepiej kupić na chodzie. Z tego co widać zza płotu, mogę powiedzieć, że tapicerka w środku jest w świetnym stanie, zwłaszcza kanapa z tyłu <3. Tak samo nie wygląda, żeby korozja go zjadała, ale ja się nie znam ;p. Nie wiem tylko czy jest w automacie czy manualu ;/, a wolę manuala oczywiście.

Jeśli w złym dziale to przepraszam.

Opublikowano

Po pierwsze - nie wiadomo w jakim stanie są wszystkie uszczelnienia i gładzie w silniku.

W normalnie eksploatowanym aucie silnik, uszczelnienia są na bieżąco smarowane - tu przez 7 lat nie widziały oleju.

Nawet jeśli go odpalisz i będzie chodzić poprawnie to za chwilę popękają Ci gumowe przewodu, porobią się wżery na gładziach.

Podobnie ze skrzynią i zawieszeniem :(

Musisz BARDZO MOCNO rozważyć czy chcesz akurat takie auto :(

Opublikowano
Zdecydowanie odpuść sobie, mój przed zakupem stał 5 lat w garażu i na dzień dobry całe wnętrze do wymiany bo waliło stęchlizną, później po kolei sprzęgło, amory, sprężyny, zawiecha, wydech, przewody WN, akumulator, płyny i kupa innych rzeczy. Do tego dolicz robociznę i wychodzi Ci, że kupujesz zadbaną E34 z rynku na gotowo. Bo auto jest :cool2:
Opublikowano

Jeżeli chcesz w Łodzi na parkingu, stoi z dobrą blacharką E32 , niestety nie wiem jaki to silnik, bo maska zamknięta, auto stoi już 3 lata, przed tem niewiadomo co się działo.

Auto nie jest, wystawione na Allegro, ale jeżeli byś chciał, to mógbym ci podać numer do tego gośćia.

E32 do E34 jest bardziej zbliżone.

Daj znać :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ja równiez odradzam, gdyby stało garażowane to jak najbardziej ale tyle lat nieodpalane, zawilgocone moga byc przewody, niewiadomo jak aku itd. Jesli chcesz kupic pierwsze auto to wydaje mi się że z tym może byc więcej problemów niz to warte :duh: :roll: