Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po długim postoju całkowicie rozładował się akumulator. Naładowałem go opcją szybkiego ładowania i po kilkugodzinnym zabiegu i uruchomieniu auta:

- nie działa wyświetlacz 16:9 navi (po naciśnięciu symbolu zegarka ekran robi się na 2 sekundy czarny, później znowu szary)

- nie działa audio

- nie działają czujniki parkowania

- nie działają wskaźniki kierunkowskazów (zielone strzałeczki) ani sygnał kierunkowskazów, ale kierunkowskazy mrugają

- nie działa kontrolka świateł długich, ale one działają poprawnie

pewnie jeszcze coś nie działa, ale wysadłem i jeżdżę innym autem.

Mechanik sprawdził bezpieczniki i podobno wszystkie są dobre.

Co polecacie sprawdzić? Czy podłączyć INPA i odczytać błędy?

Tak sobie myślę... Jak włączyłem szybkie ładowanie w prostowniku to czy napięcie ładowania nie było za wysokie i czy jakiś moduł nie uległ uszkodzeniu, tylko jaki i gdzie go szukać w aucie?

Za wszelką pomoc z góry dziękuję.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

kolego podpinam się pod twój post z tym, że ja mam taki sam problem w mojej E39 przed liftem też nie działają te same rzeczy co u Ciebie.

Może ktoś pomoże co i jak... bom nie wiem co robić... :shock:

Opublikowano

Nikt nie mógł mi pomóc, każdy ręce rozkładał i wymyślał nowe historie które to moduły popalone. Ale sam naprawiłem! Jak? Odłaczyłem akumulator (minus, bo było łatwiej) na około 2 godziny, podłaczyłem i wszystko działa! :D

Daj znać czy ten zabieg ci pomógł.