Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Robię nowy projekt, mam całą wiązkę silnika z komputerem od M50 bez vanosa i chcę tym wysterować silnik M20

A więc, na frezarce CNC robię dekielek z miejscem na czujnik położenia wałka rozrządu zamiast kopółki :) położenie GMP + 1 stopień

Na każdą świecę nakładam osobną cewkę zapłonową, trzeba wymyślić jakiś uchwyt do nich "P itp itd

Pomysł ściągnięty z mojego AC SCHNITZERA 325is 87r.

Chcę to skopiować :P i szukam osoby również ambitnej jak ja do pomocy :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tu piszesz żę chcesz robić, i chcesz kopiowac pomysł, a w innym temacie że przerabiałeś już takie coś i ze lata i śmiaga z tym że ja nigdzie nie widziałem wzmianki a takim tuningu......wtf???
Opublikowano

Projekt nie do wykonania na seryjnym kompie od m50 :) To że przełożysz wszystkie czujniki i wiązkę od m50 to połowa sukcesu. Różnice w mechanice nie pozwolą na poprawną pracę tego silnika. Potrzebowałbyś podpiąć do tego jakąś świnię, lub wysterować na standalone, lub zrobić remap ori kompa :)

Lepiej do tej wiązki i czujników wrzuć też m50 :)