Skocz do zawartości

Zdarcie starego lakieru na alu-felgach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ostatnio zakupiłem swoje pierwsze BMW e36, tylko, że teraz ona stoi na zimówkach a felgi któe dostałem do niej są w opłakanym stanie, wpadłem na pomysł żeby ten brzydki stary lakier zedrzeć i polakierować na nowy( pytanie też jaki? ) Jaki znacie dobry sposób żeby pozbyć się tego lakieru? dołączam zdjęcie. http://img12.tablica.pl/images_tablicapl/72433869_3_644x461_bmw-e36-bmw_rev002.jpg
Opublikowano
Oddaj felgi do piaskowania lub jesli ma byctaniej to sa preparaty ktore nanosisz na lakier i potem karcherem lub jakim pumexem zdzierasz lakier
Opublikowano
pozdejmuj opony i wyjmij maszynkę oddaj i do piaskowania. albo jak chcesz też samemu zrobić to są preparaty do zrywania starych powłok lakierniczych np scansol. ale na alu felgach są dobre zabezpieczenia więc sporo Ci tego pójdzie. są firmy które regenerują felgi oddasz je to ci wypiaskują i polakierują na jaki chcesz