Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przedstawie się.

Jestem Maciek. Moje auto to BMW E61 530d 231PS 2006r ;)

Na forum jestem od niedawna.

Mój problem wygląda tak:

Od momentu gdy temperatura na zewnątrz wynosi powyżej 20st. mam dziwne a moze i normalne zjawisko w moim aucie. Z racji tego, iz uzytkuje je dopiero kilka tygodni nie wiem czy to normalne czy tez nie. Do tej pory tego problemu nie było.

Już wyjaśniam o co chodzi.

Temperatura +20st. wsiadam do auta, naciskam po ruszeniu na hamulec a on twardy jak skała :O ok, ryzykuje i jade, próbuje hamować i auto zachowuje się jakby nie było wspomagania hamulca. Po ok dwóch kilometrach wszystko wraca do normy.

Znajomy, który ma Tourana mówi że to u niego tez norma w ciepłe dni.

Mi się to nie wydaje normalne, poniewaz przez te dwa km moge zrobic krzywde sobie i komuś. Staram się nie jezdzić gdy nie muszę.

Macie jakieś pomysły ?

Dlaczego przy chłodniejszych dniach było wszystko super a teraz coś się chrzani ?

Idę się przejechac, moze będzie ok :)

Pozdrawiam Wszystkich :)

Opublikowano
Skrzynie mam automatyczną, jeśłi ma to jakieś znaczenie :)
Opublikowano

hmm

wsumie mam dokladnie to samo aleee przy temperaturach ujemnych i mroznym wietrze (w zime)i tez nie zawsze.Nie sprawdzalem tego poniewaz jest to sporadyczne i mysle ze u mnie ma cos wspolnego z przymarzaniem.

Mysle ze moze byc to niebezpieczne w zaleznosci po jakiej okolicy zaczynasz start w miescie napewno.

daj znac jak znajdziesz przyczyne.

poz.

Opublikowano

Wróciłem z przejazdzki.

Z autem i hamulcami wszystko ok.

Sam nie wiem co to ale dziwi mnie ze ujawnia się óki co tylko w plusowych temperaturach.

P.S.

W miezyczasie wymieniałem żaróweczkę w ringach. Z moimi łapami to istna masakra to wsadzić :P