Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc.

Pojezdzilem dzis nieco po miescie - zero problemow. Zaparkowalem auto, wracam do niego i odpalam po okolo 1,5h przerwy.

Na dzien dobry - na centralnym komputerze na czerwono auto na podnosniku, na monitorze informacje ze uszkodzone (juz nie pamietam dokladnie tekstu)/skonczone klocki hamulcowe. Jeszcze poltorej godziny wczesniej nic - na zielono/zolto/czerwono - zero komunikatow. Teraz przy wystartowaniu auta taki komunikat. Do domu dojechalem bez problemow, auto zachowuje sie calkowicie normalnie... Jednak strach z czerwona kontrolka jezdzic...

Ki czort? Na tych klockach przejechalem moze 15, moze 20kkm. Komputer pokazuje niby ze do konca klockow z przodu 15kkm, z tylu 20kkm.

Jest cieplo. Jakies dwa tygodnie temu zmienialem kola z oponami na letnie. W poniedzialek serwis, ktory co prawda kol nie sciagal, ale macal zawieszenie. Tak mi gdzies przez glowe... nie wiem gdzie tam te kabelki sa, ale mozliwe ze ktos cos dotknal i przetarl sie kabelek czujnika? Jednak tak czy inaczej co najmniej dziwne jest dla mnie ze nie bylo problemu kiedy parkowalem auto, pozniej przy wlaczaniu (bez przejechania chocby metra) pojawia sie problem.

Pzdr.

dren

Opublikowano
Jak moge sprawdzic poziom plynu hamulcowego?

A jak sprawdzałeś w poprzednich samochodach? Teraz nawet na egzaminie na prawo jazdy są takie pytania ...

Otwórz maskę, zdejmij pokrywę z prawej strony przed kierowcą. Pod nią jest pompa ABS oraz serwo hamulcowe wraz ze zbiorniczkiem.

Pozdrawiam