Skocz do zawartości

stukanie przy kole na lekkim łuku w lewo powyżej 80km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam e36 coupe m52b20 z 96 roku które niedawno zakupiłem. Była ona nie jeżdżona 6 lat i odkąd zacząłem nią jeździć to słychać i czuć stukanie najprawdopodobniej przy lewym kole podczas jazdy powyżej 80km/h. dzieje się tak gdy lekko skręcam kierownicą w lewo na łuku, przy mocniejszym skręcie już nic nie stuka. Co to może być ? I jak to naprawić ?
Opublikowano
mam to samo takie trzesienie kierownicą i stukanie prawda? podejrzewam łożysko z góry amortyzatora w sobotę będę rozbierał u siebie i zobacze
Opublikowano
więc tak u mnie łożyska amortyzatorów są ok więc to nie to ale wyczułem luz na sworzniu wachacza dokładnie to tym długim, wcześniej luzu nie był wyczuwalny a i tak stukało teraz dopiero jak zaczęło walić wyczułem luz więc wymień z tej strony z której słyszysz stuk albo oba i bedziesz miał spokój. u mnie wymieniłem i stuki ustały :)
Opublikowano
Dokładnie tak jak pisze kolega wenek17. Wymień sworznie na wahaczach albo całe ( mniej roboty ) i na pewno pomoże. Miałem taki sam problem i po wymianie wahaczy problem znikł.

Bawaria Może Więcej :)

( OO=[][]=OO )