Skocz do zawartości

Problem z licznikiem e39 520i 1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

kilka dni temu na liczniku po odpaleniu, co jakiś czas zaczęło mi się świecic ABS i ASR. Dzisiaj podało spalanie chwilowe i prędkościomierz. W testach sprawdzałem, licznik dobry. Najdziwniejsze jest to ze co jakiś czas usterka mija, ale wraca ponowie, np. działa przez 2 min. i znów się psuje. Co to może byc? Wystarczy skasowac błędy w komputerze czy jakiś czujnik do wymiany ? Miał ktoś podobny problem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyszukiwarka nie gryzie, naprawdę. :search:

Temat wałkowany setki, albo i tysiące razy.

Stawiam w ciemno na lewy tylni czujnik ABSu.

Opublikowano
Miałem takie objawy: nie działal licznik prędkości, ekonomizer i zapaliło się ABS i ASC, podejrzewałem tylny lewy czujnik ABS lub sterownik ABS. Podłączyłem pod INPĘ i padło na błąd czujnika ABS, lewy tył, wymieniłem go i wszystko wróciło do normy. Też przed jego wymiana raz było ok a raz nie, aż w końcu padł całkiem. Kupiłen nowy ATE za 200 pare złotych. Stawiam na to że u ciebie jest to samo czyli czujnik ABS, gorzej jak sterownik w co wątpie, pozdrawiam