Skocz do zawartości

e65 730 d 2004 rok szarpie autem na trasie jak przyszpieszam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ponownie jak pisalem wczesniej w poscie moja bmw telepie buda na zimnym czy cieplym silniku na wolnych obrotach .podlaczony byl i wykryto dwa bledy 4b10 i 4b11 .i dzis jadac kolo 100km auto mi przerywalo jak dodawalem gazu tak kolo 3 tys obrotow jadac powoli po miescie nie wyczolem tego .co mnie jeszcze czeka mam auto 6 dni a sa cyrki jak nie olej kapie z skrzyni to teraz to .
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wymień na nową. Problem zniknie. Też tak miałem. Chcieli mi skrzynię naprawiać:-)

Takie podpowiedzi można sobie odpuścić.

Jedź na kompa i zobacz czy jest błąd przepływki, lub po prostu ją odłącz na chwilę i zobacz czy jest lepiej.

Warto mieć swój mały komputer typu INPA (na allegro za 60 zł kupujesz i masz, sprawdzisz tym wszystko) a jedna wizyta u elektronika może kosztować 100 i 200 zł więc warto.

Opublikowano

To ciekawe czym Ty kolego to diagnozowałeś ...

Walnięta przepływka to błąd być musi + tryb awaryjny auta.

Inne sprawdzenie to odłączenie przepływomierza, jeżeli wtedy auto działa dobrze to wina jest tego.

Opublikowano
Nie wiem, czym sprawdzali w ASO Smorawiński. Jeśli bardzo chcesz wiedzieć, to mogę zadzwonić i spytać. Problem polegał na tym, że auto szarpało powyżej 100km/h przy dynamicznym przyspieszaniu. Jak jechałem PSJ-otem to wszystko wydawało się w porządku. Przepływka źle czytała, przy większym obciążeniu. Byłem u dwóch innych mechaników i ich kompy nic nie pokazały. Zagłębiłem się w forum, znalazłem podobny temat, wymieniłem przepływkę i po problemie. Po jakimś czasie podjechałem nawet do mechanika i zrobił adaptację nowej przepływki, sam bym zdziwiony po co, skoro wszystko było już w porządku...

Pzdr,

Wojtek

Opublikowano

W autach po wyżej 2001 roku adaptacja jest nie potrzebna - mit czy hit ?

Jedni piszą tak drudzy upierają się, że trzeba adaptować. Ja nigdy nie robiłem adaptacji i było dobrze.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Nie chcę Cię martwić ale z tego co piszesz , jeśli wyczuwasz ,ze lekko jeszcze obroty falują , to masz sprzeglo do wymiany. Mialem podobne objawy , wpierw lekko szarpalo przy wiekszych obrotach ,pozniej zaczely falowac obroty , a na koncu juz prawie wcale mi nie trzymalo i gaslo auto. Wymiana sprzegla hydrokinetycznego i problem znika , tak samo jak 4,5tys zl z portfela potrzebne na wymiane