Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bardzo dziwne ze błąd po skasowaniu po jakimś czasie powraca. Objawy identyczne jak przy uszkodzonej macie zajętości siedzenia pasażera. No ale wyświetlany błąd zaprzecza temu. Być może co nie łączy przy poduszce w kierownicy.

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano
Autko po lifcie. Okrągła poduszka. Po wykasowaniu błędu jeździłem cały dzień i było o, lecz następnego dnia rano na rondzie znów zapaliła się :/ byłem u fachowca z pół roku temu sprawdzał kostki i niby taśmę powiedział że wszystko jest ok. Sam już nie wiem co może być :/
Opublikowano

Możliwe że będę musiał tak zrobić. możliwe że wina leży po stronie poduszki, albo taśmy.

Jeszcze coś innego może być odpowiedzialne za wyświetlanie błędu poduszki kierowcy??

Opublikowano

jakis przerwany kabel, jakis brak styku. U mnie błąd poduszki kierowcy powodowała taśma. Po wymianie wszystko gra. Polecam uważać przy wymianie tasmy i ustawić nową taśme tak jak starą, w sensie policzyć obroty starej i tak samo ustawić nową. Jak się pomylisz to uszkodzisz tasme kolejną :)

można też tam ciut smaru dać to kierownica będzie ciszej się obracać :) bo oryginalnie tam jest smar ale mozna trafić na taką tasme gdzie go już prawie nie ma i szumi przy obracaniu kierownicą :)

szukam