Skocz do zawartości

Kontrolka (!) zużycia klocków hamulcowych

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano
Też mi się ta kontolka zaświeciła, sprawdzałem płyn, ale wygląda ok, teraz to dla pewności sprawdzę czy nie za dużo. Tak czy inaczej klocki z tyłu już cieniutkie. Zestaw zimmernann sport z ate ceramic już zamówiony przed weekendem wymiana, przy okazji bembny ręcznego (może w końcu zacznie działać) i w drogę ;)
  • 3 lata później...
  • Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Siema mialem przetarty czujnik zużycia klockow i go wymieniłem

Ale nadal pokazuje sie kontrolka CZERWONE AUTO NA PODNISNIKU i pisze ze cos z hamulcami

Klocki i tarcze komplet przod i tyl wymieniałem w styczniu

Ta kontrolkę to musze na kompie skasować czy idzie samemu?

• 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zaświeciła mi się wczoraj kontrolka zużycia klocków hamulcowych (ta pomarańczowa z kółkiem i prostokątami, a nie żadne wykrzykniki :P )

http://i65.tinypic.com/20u3n9j.jpg

Wzrokowo oceniam, że wszystkie klocki są jeszcze całkiem grube i że winny będzie czujnik. Da się się sprawdzić w INPIE który to (lewy przód/prawy tył) bo szukałem w module DSC ale nie znalazłem, a chcę spróbować skasować błąd albo przynajmniej się dowiedzieć który czujnik kupić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szukałem jakiś czas temu, ale nie znalazłem info, która oś. Np. w e60 wyświetla błąd konkretnej osi, tu niestety nie. Z reguły wystarczy zdjąć lewe przednie lub/i prawe tylne koło i widać urwany przewód.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.