Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć czy mam dobrze dobraną opnę do bmw e81.

Posiadam felgi Styling 208 przód 7,5x18 tył 8x18. Opony przód 225/40 tył 255/35. Fabrycznie montowane są 205/45 na przód. Zakładając koła na wiosnę zacząłem się zastanawiać czy przód na pewno nie będzie robił problemów. Tył jest ok ale przód jakby za blisko amortyzatora. W prawdzie opona chyba nie obciera ale i tak jest to zastanawiające. Chodzi mi o to, czy odległość od amortyzatora nie jest za mała i czy ogólnie przy takiej różnicy nie będzie problemów z układem kierowniczym - magiel, obciążenie do wspomagania kierowniczego przy szerszej oponie itp.

Dodam, że zestaw ten wcześniej dobrze pracował w bmw e46 compact 320td

Prosiłbym o opinie.

Opublikowano
czy ogólnie przy takiej różnicy nie będzie problemów z układem kierowniczym - magiel, obciążenie do wspomagania kierowniczego przy szerszej oponie itp.

Watpie, wiekszosc elementow jest identycznych jak te w E9x, ktore fabrycznie ma wlasnie takie rozmiary jak Twoje.