Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JEDNI PISZA ZE 520D POTRAFI WYPIC I ZE TO MUL INNI ZE DYNAMICZNA I EKONOMICZNA

DRUDZY TO SAMO PISZA O 525D I ZE NIE PALI WIECEJ OD 520D.

WIEC PYTAM CZY MAM WYBRAC 520D DUZO SLABSZA OD 525D CZY 525D KTORA JEST DYNAMICZNIEJSZA I CICHSZA ALE NIE WIEM CZY WIECEJ SPALI CZY TYLE SAMO.

W dziale " DANYCH TECHNICZNYCH" JEST NAPISANE:

http://www.bmw-klub.pl/

520D TOURNING - 6.1L W TESCIE MOT. -7.9L tourning

525D TOURNING - 7L W TESCIE MOT. -7.6L (sedan)

530D TOURNING - 7.3L W TESCIE AMS - 8.1 (sedan)

(SREDNIE SPALANIE. przy czym tourning wazy 100kg wiecej i spala 0.3L WIECEJ NIZ SEDAN )

WIEC JA JUZ GLUPIEJE WYJASNIJCIE MI TO MIEDZY TYMI TRZEMA AUTAMI JEST DUZA ROZNICA MOCY A SPALANIE W TESTACH GAZET JEST WIEKSZA NISZ DANE PRODUCENTA I NIE ROZNIA SIE ZBYTNIO OD SIEBIE WIEC JAKA JEST PRAWDA???!!!

MIESZKAM W PARYZU MAM 523i PALI 13L I NIE PRZEKRACZAM 1700 O/M

CHCEM NAJEKONOMICZNIEJSZE AUTO WIEC CO MAM WYBRAC Z TYCH TRZECH DIESELI JAK NIBY PALA TYLE SAMO! PRZECZYTALEM JUZ CHYBA WSZYSTKO O SPALANIU TYCH AUT W NECIE I OPINIE SA BARDZO ROZNE WIEC KTO MADRY MI ODPOWIE?!

Opublikowano
MIESZKAM W PARYZU MAM 523i PALI 13L I NIE PRZEKRACZAM 1700 O/M

jakos nie moge sobie wyobrazic jazdy nie przekraczajac 1700 rpm :duh: to co - jezdzisz w przedziale obrotow 1200-1700? :duh: benzyna to nie diesel - taka jazda wykancza silnik i WCALE nie jest oszczedna :duh:

Opublikowano
A JAK MIALEM SPRAWDZIC ILE PALI NAJMNIEJ NORMALNE CHYBA ZE NIE BEDE SWIROWAL :mad2:

to nie jest diesel zeby jezdzic w ten sposob i sprawdzac spalanie - proponuje troche poczytac - silnik benzynowy ponizej pewnych obrotow pali wiecej niz w odpowiednim przedziale a jezdzic prawie na obrotach biegu jalowego - tego jeszcze nie widzialem :mad2: