Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam problem z zakodowaniem świateł do jazdy dziennej w e90 z 2005roku, tzn. światła się kodują i działają normalnie do czasu kiedy nie odepnę interfejsu, kiedy wkładam przykrywkę od wejścia OBD światła od razu gasną ;(...może być przyczyną to że źle kodowałem NCS-em, tzn zamiast na początku do sczytania pliku wybierać codierdaten lesen wybierałem SG codieren i później po zmianie w pliku MAN kodowałem zamiast SG codieren to codierdaten lesen...próbowałem przelecieć moduł FRM czystym plikiem ale nic to nie dało....później już kodowałem poprawnie...

W module FRM zmieniałem

DRL_V_GEDIMMT

nicht_activ na wert_02

DRL_WERT_DIMMUNG

wert_01

Błędów w module FRM nie było...

Z góry dziękuje za pomoc...

Opublikowano

Z tego co piszesz to robiles na odwrót.

Najpierw musi byc CODERATEN_LESSEN

a po zmianie w MAN SG_CODERATEN.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
dokładnie, później kodowałem poprawnie , ale jak tylko wkładam osłonę plastikową od złącza obd od razu gasną drl, jak nie założę osłony działają.... spróbuję dis-em zakodować i zobaczymy...
Opublikowano
dokładnie, później kodowałem poprawnie , ale jak tylko wkładam osłonę plastikową od złącza obd od razu gasną drl, jak nie założę osłony działają.... spróbuję dis-em zakodować i zobaczymy...

Mi to wygląda na problem fizyczny. Dziwne, nie wiem co może mieć wspólnego plastikowa zaślepka z działaniem DRL. Prawdopodobnie coś tam się zwiera i robi reset.

Tak sądzę.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich, mam problem z zakodowaniem świateł do jazdy dziennej w e90 z 2005roku, tzn. światła się kodują i działają normalnie do czasu kiedy nie odepnę interfejsu, kiedy wkładam przykrywkę od wejścia OBD światła od razu gasną ;(...może być przyczyną to że źle kodowałem NCS-em, tzn zamiast na początku do sczytania pliku wybierać codierdaten lesen wybierałem SG codieren i później po zmianie w pliku MAN kodowałem zamiast SG codieren to codierdaten lesen...próbowałem przelecieć moduł FRM czystym plikiem ale nic to nie dało....później już kodowałem poprawnie...

W module FRM zmieniałem

DRL_V_GEDIMMT

nicht_activ na wert_02

DRL_WERT_DIMMUNG

wert_01

Błędów w module FRM nie było...

Z góry dziękuje za pomoc...

a jaką masz wersje ncs-a? ja chce zakodowac drl ale mam starego ncs-a i nie ma tam e90 ;/

BMW ----> Bandżo Może Wszystko