Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam,

dziś wymieniałem radio buissnes na professional z BT. Wszystko działa oki, BT, AUX, polecenia głosowe, obsługa z kiery, bez żadnego dodatkowego kodowania. Zauważyłem, że w body wywala mi błąd MASK C56D. Nie dopisywałem vinu auta do radia. Błąd ten może być z tym związany ?? Jak dopisać vin auta do radia ? Błędy odczytywałem BMWhat, niestety nie było opisu przy błędzie.

Krzysztof
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Witam,

dziś wymieniałem radio buissnes na professional z BT. Wszystko działa oki, BT, AUX, polecenia głosowe, obsługa z kiery, bez żadnego dodatkowego kodowania. Zauważyłem, że w body wywala mi błąd MASK C56D. Nie dopisywałem vinu auta do radia. Błąd ten może być z tym związany ?? Jak dopisać vin auta do radia ? Błędy odczytywałem BMWhat, niestety nie było opisu przy błędzie.

Radio powinno być do VO dopisane. Następnie zaprogramowane(ze zmianą VIN) i na końcu zakodowane do auta łącznie z pozostałymi modułami powiązanymi z radiem.

Zrobisz to przy użyciu NCSa, WinKFP lub przez ścieżkę doposażenia w ISTA/P.

Wtedy nie będzie żadnych błędów w diagnostyce i radio nie będzie obcym modułem dla systemu elektronicznego auta.

Błąd informuje o niepodłączonych mikrofonie. (Connection from headunit to microphone 1: Line disconnection)

Pozdrawiam :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oki, dzięki za info. Mikrofonu nie mam podlaczonego fizycznie, zamowilem bede mial w przyszlym tygodniu. Jak widzi wszystko w radiu to trzeba dopisac VO do rad2 ?
Krzysztof
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Zmodyfikowane VO dopisujesz do CAS i NFRM i następnie kodujesz pozostałe moduły wg. nowego VO aby się "nauczyły" nowego wyposażenia.

Pozdrawiam :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mowisz, ze w cas ? Na bmwe90post koles ktory to wymienial pisal zeby dorzucic w rad2 3 kody vo i wszystko smiga.
Krzysztof
  • Członkowie klubu
Opublikowano

To coś źle napisał. Wyposażenie (VO lub FA) przechowywane jest w 2 modułach tj. CAS oraz NFRM.

Dopisz radio pro do VO i przekoduj auto.

Pozdrawiam