Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wczoraj w mojej buni zaświeciły się nagle jednocześnie dwie tylne lampy w check controlu, jakby były przepalone żarówki. Potem na przemian w czasie jazdy check gasł i zapalał się, dziś już świeci cały czas, zapala się zaraz po włączeniu świateł. Wszystkie żarówki świecą, może miał ktoś podobny problem? chodzi mi po głowie kwestia zaśniedziałych styków przy żarówkach, zastanawia mnie tylko kwestia nagłego problemu w dwóch lampach jednocześnie.

Opublikowano
Mialem to samo tyle, ze z jedna lampa. Podczas jazdy zapalal sie check a gdy nacinalem hamulec check znikal. Poruszaj zarowkami stopu. U mnie pomoglo.
Opublikowano
mam ten sam problem u siebie w 323 i potwierdza sie ze sa to zasniedziale styki. wylapiesz to najczesciej przy wilgotnej pogodzie. zazwyczaj po odpaleniu samochodu wyskakiwal mi blad po czym wlaczalem swiatla i automatycznie 5sek problem znikal. najlepiej przeczyscic kable i wymienic zaroweczki na nowe koszt to jest niezbyt wielki a czasami zarniki w lampkach sa juz zasniedziale i nie przepuszczaja poprawnie pradu powodujac skoki napiecia pomimo ze swieca. rozmawialem z elektrykiem powiedzial ze jest to naturalny problem z ktorym spotyka sie przy e46 na dokladke powiem ze przy wymianie jednego z kierunkow zauwazylem ze jest straszna szadz i zaroweczka jest ciemna sprawdzilem nastepne i problem znow sie potwierdzil na wiosne rowniez czeka mnie wymiana wszystkich zaroweczek bo styki mam juz poczyszczone a blad nadal sie pojawia. co prawda nie tak czesto lecz mimo wszystko co jakis czas bawarka musi mi o tym przypomniec;p pozdrawiam grzesiek:)
Opublikowano
mi się upaliły żarówki przy tablicy rejestracyjnej, tylko zapaliły się dwie w jednym czasie i już nie gasły
Opublikowano

Dzięki chłopaki za sugestie. Sprawdziłem jak jest z żarówkami u mnie. Faktycznie na cztery żarówki dwie są ciemne, ale działają, wymienię profilaktycznie wszystkie, zobaczymy czy problem zniknie.

Mam jeszcze do Was jedno pytanie, przy przeglądzie żarówek zauważyłem, że mam w każdej lampie po trzy żarówki (pewnie to normalne). Jedna to kierunek, tą zostawię. Ale pozostałe dwie: jedna z jednym żarnikiem 21W, druga z dwoma żarnikami 4W/21W. Przy włączeniu świateł palą mi się jednocześnie dwie żarówki: z pojedynczym żarnikiem 21W oraz z podwójnym ten cieńszy czyli 4W (obydwie żarówki palą się jednakowym delikatnym światłem). Po naciśnięciu stopu żarówka z pojedynczym żarnikiem (21W) rozjaśnia się. Niby wszystko ok. Ale moją konsternację budzi ta żarówka z dwoma żarnikami, a dokładnie jeden grubszy żarnik, który nie zapala się ani przy światłach, ani przy stopie - 21W. Wiecie do czego on służy? przeciwmgielne jest w klapie, także to też nie to.

Opublikowano
Koledzy, czy przeciwmgielne e E46 z tyłu w sedanie przed liftem jest też z prawej strony? mi świeci tylko lewa strona.