Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich i od razu napisze o co chodzi.Zauwazylem ostatnio maly wyciek z tylnej lewej strony,nad tlumnikiem :( Nie mam pojecia skad to moze byc wyciek,jezeli ktos mial podobny problem to prosze o pomoc:)dzieki
Opublikowano
No wlasnie nie wiem z czego,ten wyciek jest z nad tlumnika koncowego za tylnym lewym kolem,tak przynajmniej mi sie wydaje.Na poczatku myslalem,ze to dyfer,ale wyciek by byl na srodku a nie z boku:(
Opublikowano
No wlasnie nie wiem z czego,ten wyciek jest z nad tlumnika koncowego za tylnym lewym kolem,tak przynajmniej mi sie wydaje.Na poczatku myslalem,ze to dyfer,ale wyciek by byl na srodku a nie z boku:(

może odwilż masz i lód puszcza :) :norty:

?

gg5553463
Opublikowano
Ja jestem z UK,wiec raczej to nie mroz :D a moze przewody hamulcowe

jak by to były hamulce to przy pierwszym wciśnięciu pedału ham ten by się zapadł do samej podłogi - tam spore ciśnienie jest w układzie i przy małej nieszczelności siką bardziej niż człowiek po 5 browarach ;)

ale najlepiej sprawdź poziom w zbiorniczku

do głowy jeszcze mi przychodzi wylany amortyzator ale mało to realne żeby aż tak dużo płynów z siebie wydalił

a poza tym to już nie ma co więcej tam się lać

no chyba że po ośce z dyfra popłynęło

albo masz basen w bagażniku i przecieka :mrgreen:

gg5553463
Opublikowano

Z tego co wiem to basenu nie ma :D a szkoda :cry2:

jak wejde pod samochod zauwaze,ze po osce cieknie z dyfra?

a tak wogole troche mrozu bylo..... :D

Opublikowano
obstawiam amortyzator. wejdź pod auto albo ściągnij koło i zobacz czy nie jest mokry

Lezalem dzisiaj pod autem i raczej to nie amortyzator,mam zdjecia tylko nie moge dodac:(

Opublikowano
Jak dodac to cholerne zdjecie :?: :mad2:

musisz dać na zewnętrznym serwerze i podlinkować na forum w poście

Moze to dziwne,ale kompy mnie nie interesuja,a na forum jestem pierwszy raz :D Urwany z EPI tak jak Ty :D

Opublikowano (edytowane)

to jest wydech ?

jeśli tak to jakie odcinki robisz jeżdżąc autem - ile km jednorazowo :) ??

chyba krótkie i silnik nie dogrzewasz

i tak pozatym masz wycięty katalizator ?

1) albo woda się nazbierała w układzie wydechowym - przyczyna: krótkie odcinki jazdy = niedogrzany silnik = zimny układ wydechowy = woda nie odparowuję :P

2) dość tłusty ten płyn - zobacz ile masz oleju w silniku

może odmą wywaliło do wydechu - ale to na kacie powinno się zatrzymać/wypalić

obstawiam na odp nr 1

p.s. powitać kolegę z EPIcentrum a ty czasem z Gazomki nie jesteś ? hehe:) :cool2:

Edytowane przez spine
gg5553463
Opublikowano
to jest wydech ?

jeśli tak to jakie odcinki robisz jeżdżąc autem - ile km jednorazowo :) ??

chyba krótkie i silnik nie dogrzewasz

i tak pozatym masz wycięty katalizator ?

1) albo woda się nazbierała w układzie wydechowym - przyczyna: krótkie odcinki jazdy = niedogrzany silnik = zimny układ wydechowy = woda nie odparowuję :P

2) dość tłusty ten płyn - zobacz ile masz oleju w silniku

może odmą wywaliło do wydechu - ale to na kacie powinno się zatrzymać/wypalić

obstawiam na odp nr 1

p.s. powitać kolegę z EPIcentrum :) :cool2:

tak to jest wydech koncowy,samochod mam od niedawna,a raczej krotkie odcinki robie ok 50 km dziennie,nie wiem czy mam wyciety katalizator,ale chyba nie:)i co teraz z tym zrobic?dzieki za pomoc.a co Ty z Gazomi?ktorej?ja jestem z Moszczenicy:)

Opublikowano (edytowane)

generalnie to nic złego

ale...

może się to przyczynić do tego że szybciej poleci ci tłumik - sito się z niego zrobi bo zgniję

więc co radzę:

- nagrzać silnik do normalnej temp pracy

- znaleźć trochę miejsca w okolicy

- i potestować to 318 Ci które drzemie pod maską

- trochę bokiem itp :cool2:

i skontroluj jeszcze ten olej czy jest dobry poziom

ja z wolborza :)

ale kumpla mam z gazomki co na wyspach siedzi więc tak sobie zapytałem

ale nie zmienia to faktu że sąsiadami jesteśmy

:cool2:

Edytowane przez spine
gg5553463
Opublikowano
generalnie to nic złego

ale...

może się do przyczynić do tego że szybciej poleci ci tłumik - sito się z niego zrobi bo zgniję

więc co radzę:

- nagrzać silnik do normalnej temp pracy

- znaleźć trochę miejsca w okolicy

- i potestować to 318 Ci które drzemie pod maską

- trochę bokiem itp :cool2:

no tak :duh: przeciez mozna trakcje wylaczyc:)))heheh

to witaj sasiedzie i dzieki za pomoc :cool2:

Opublikowano

Zbiornik w BMW sklada sie z dwoch czesci. W starych modelach BMW byla taka rurka laczaca te czesci. Tutaj chyba tego nie ma ale wciaz jest rura idaca do wlewu po prawej stronie auta. Tam moglo puscic. Chyba gdzies czytalem o takim przypadku, ze komus cieklo. Zobacz kolo elementu 11 na rysunku.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=EU71&mospid=47630&btnr=16_0372&hg=16&fg=05

Masz tam jeszcze niedaleko dyfer i przewody hamulcowe.

Tluste to w dodtyku czy nie bardzo? Na zapach sie kojarzy z paliwem, olejem czy woda?

BTW - W Anglii nie ma odwilzy? :D Dobre sobie. W niedziele z powodu sniegu odwolali mi lot. Macie tam wiecej sniegu niz ja tu we Wroclawiu.

A zimno tam i wietrzenie, ze az strach.

Opublikowano

w e36 był ten kruciec łączący komory zbiornika i on lubił gnić

w e46 już tego nie ma pompka wyrównuje stany w grodziach i chyba kolega by wyczuł woń paliwa

no chyba że zimowa grypa go dopadła i zatoki zapchane :mrgreen:

co do płynu hamulcowego to nie wieże że by tego ni zdiagnozował - przy pierwszym hamowaniu by się odrazu zdziwił

i tez w zbiorniczku by szybko tego płynu brakło co by było zasygnalizowane czerwonym kolorem na liczniku

więc jeśli to nie woda w tłumiku

to albo olej z dyfra cieknący po ośce

albo amortyzator

bądź odwilż :)

fakt faktem te wypociny na zdjęciu wyglądają na tłuste

ale przecie jak się woda ze spalinami ciągle miesza to wiadomo że to krystalicznie czysty Żywiec Zdrój czy Nałęczowianka nie będzie :)

gg5553463
Opublikowano

Ten wyciek to brudna woda,to nie z przewodu hamulcowego,ani z dyferencjalu bo oski suche,wiec zostaje woda bez smaku i zapachu :D

Dziwne jest tylko to,dlaczego z tej strony tlymnika :? powinno wypluwac wode na samym koncu no nie :? Tlumnik raczej nie jest dziurawy

bo cichutko chodzi :D Dziwne :roll: