Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem E46 320d

Zachciało mi sie zrobic własne zabezpieczenie antyzłodziejowe.

Zaczałem przegladac bezpieczniki. Znalazłem własciwy od silnika i po jego wyjeciu a nastepnie włozeniu auto przestało odpalac.

Nic przy kablach nie grzebałem po prosty bezpiecznik został tylko na chwile wyjety.

Teraz auto nie kreci w ogóle rozrusznikiem. Ma ktos pomysł co sie mogło stac? Sprawdziłem bezpieczniki i wszystkie sa ok. :cry2:

Chyba bume czeka jutro wizyta mechanika :duh:

Opublikowano
Jak nie kreci to moze juz Ci auku padl. To posprawdzaj jeszcze bezpieczniki, moze sie spalil. Duzo miales paliwa?
Opublikowano
Jak nie kreci to moze juz Ci auku padl. To posprawdzaj jeszcze bezpieczniki, moze sie spalil. Duzo miales paliwa?

aku nówka miesieczny z poprzedniego auta. paliwa pół baku. bezpieczniki 3x sprawdzałem

Opublikowano
Nie mozliwe zeby cos z pompa, chyba ze taki zbieg okolicznosci. Jak teraz w ogole nie kreci? Mozesz tez miec cos z komputerem jak cos namieszales przy bezpiecznikach.
Opublikowano
Nie mozliwe zeby cos z pompa, chyba ze taki zbieg okolicznosci. Jak teraz w ogole nie kreci? Mozesz tez miec cos z komputerem jak cos namieszales przy bezpiecznikach.
Po przekreceniu kluczyka do końca nie ma zadnej reakcji. Zapalaja sie kontrolki oleju itp i to wszystko. Czyzby problem z immo? One maja jeszcze pod maska jakies bezpieczniki?
Opublikowano
Moze byc cos z imo. Ja jakis czas temu tak mialem i okazalo sie ze rozrusznik. Przekrecalem i nic. Bezpieczniki sa.
Opublikowano

Takie zabawy robi sie na odlaczonych klemach :)

Sprobuj zresetowac kompa.

Odlacz obie klemy akumulatora.

Po okolo 5 minutach zewrzyj je razem (oczywiscie odlaczone :D).

Zostaw na 1 godzine.

Podlacz z powrotem.

Moze rozsynchronizowal ci sie modul CAS (tak sie czesto dzieje przy zabawach w E90)?

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
Takie zabawy robi sie na odlaczonych klemach :)

Wczesniej miałem a6 c5 i takich humorków nie miała (miała za to wiele innych) :lol:

Zrobie tak jak radzisz.