Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój kochany mąż zakupił sobie taki oto saochód z którym co chwila jest jakiś problem!

Wczoraj jechaliśmy samochodem i nagle zgasł. Odpala i po chwili znowu gasnie. Samochód na lawete i do garażu. Sam jest jakims tam mechanikiem i to co wiedzieł posprawdzał i powymieniał. I tak... wymienił pompkę progową , pompkę w zbiorniku, sprawdził wszystkie poszczególne przewody czy jakis nie cieknie . Wszystko ok.

Myśleliśmy że to może przez paliwo. w zbiorniku było około 12-15 l. i przy -10 stopniach mrozu filtr paliwowy zamarzł. Wymienilismy na nowy. I dalej nic....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak zamarzł filtr, to bardzo prawdopodobne że w innych miejscach też zamarzło, np w baku na dnie.

Tak się dzieje jak filtrów się nie wymienia i w zimie śmiga na letnim paliwie.

Proponuję podłączyć auto pod komputer, będzie wiadomo czy to problem z jakimś przytkaniem układu paliwowego czy coś jeszcze padło.

Opublikowano
filtr przed zimą wymieniony był na nowy ale z paliwem różnie bywa. Niby tankuje na zaufanych stacjach ale czy wiem co tam jest. nic szukamy dalej. szczerze ta ja bym się jej chętnie pozbyła ale to samochód męża!!!! podepniemy pod komputer i zobaczymy co i jak... napiszę