Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam dziwny problem z moją betką, kurde przez to nie pojechałem na spot na wałach w niedziele... :evil: Samochód chodził mi normalnie tyle,że nie miał wolnych obrotów na benzynie, jakiś czas temu go odstawiłem a na drugi dzień już mi nie odpalił..jak zakręce rozrusznikiem to praktycznie od razu silnik załapuje na sekunde i od razu gaśnie, albo odpali i kilka sekund chodzi na ok 0,5tys obrotow i gaśnie nie chce sie wkręcić na obroty. Lekko mi sie zacinał przepływomierz to go przeszlifowałem papierem ściernym i juz klapka chodzi idealnie ale dalej jest to samo. W sumie to objawy są podobne jak wtedy kiedy mi spadała guma z klapy wybuchowej ale teraz układ dolotowy jest napewno szczelny. Po odłączeniu przepływomierza jest to samo, nie mam pojęcia co to może być, paliwo chyba jest bo miałem ok17litrow i przejechałem tylko 20km i po nieudanym odpaleniu wydaje mi sie ze leciutko czuć benzyne w kabinie ale moze mi sie wydaje bo przy silniku nie czuć, nawet niewiem czy chodzi na gazie bo mi sie kurde skończył a w baniaczku nie przyniose :mrgreen: a może to świece(?) co jeszcze innego może być??
http://img412.imageshack.us/img412/7442/niskamala0udjt7.jpg
Opublikowano

ostatnio w moim rekinie mialem podobna sprawe - auto chodzi na gazie, ale pale je tylko na benzynie i na benzynie jezdze do zagrzania sie motoru.

ale wracajac do tematu, wrocilem z trasy, postawielem auto i po ok. 20 minutach juz nie odpalil. Mechanik stwierdzil, ze to ze padla pompka paliwa. Wymienilem (na taka z allegro) i dziala ok.

Opublikowano
Myślę, że będzie to wina pompy paliwa. To już jej ostatnie podrygi, dlatego jeszcze przez chwilę będzie chodziła na tak niskich obrotach 0.5. Jeszcze próbuje siknąć resztkami sił paliwo do wtryskiwaczy i stąd te niskie obroty bo ciśnienie jest za niskie.