Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam model e91 330d z przebiegiem 200000km I powazny problem poniewaz pare dni temu zapalily mi sie kontrolki typu:

-czujnik cisnienia opon

-czujnik abs

-czujnik dsc dbc oraz jeszcze dwa inne min kontrolka od pompy I auto na podnisniku ( po przytrzymaniu dluzej przycisku reset pokazaly sie numery 50 , 24 , 35 , 354 , 309)

po czym samochod przestal odpalac. mechanik po podlaczeniu do komputera nie moze sie z nim polaczyc ( jest blad komunikacji) prosze o pomoc :( :( :( :( :(

Opublikowano
Witam

mam model e91 330d z przebiegiem 200000km I powazny problem poniewaz pare dni temu zapalily mi sie kontrolki typu:

-czujnik cisnienia opon

-czujnik abs

-czujnik dsc dbc oraz jeszcze dwa inne min kontrolka od pompy I auto na podnisniku ( po przytrzymaniu dluzej przycisku reset pokazaly sie numery 50 , 24 , 35 , 354 , 309)

po czym samochod przestal odpalac. mechanik po podlaczeniu do komputera nie moze sie z nim polaczyc ( jest blad komunikacji) prosze o pomoc :( :( :( :( :(

napisz skad jestes w UK

Opublikowano
A z innymi modułami w aucie jest komunikacja, jeżeli tak na 90% uszkodzony przekaznik zasilający komputer DDE, znajduje się po lewej pod maską stronie stojąc z przodu auta, kolor niebieski, miałem identycznie, pompa pracowała w zbiornku, wywalało różne błedy silnik kręcił i nieodpalał. Musisz odkęcic podszybie i znajdziesz uderz w niego wkrętakiem jak auto odpali to masz rozwiązanie. Ja w swoim wyczyściłem styki i zaczął działać, pózniej wymieniłem nanowy.
Pozdrawiam, Daniel
Opublikowano
Zapomniałem dde tez pognilo. A co do tego przekaznika to tez od niego zaczynałem poszukiwania i wymienieni No ale nie stety albo stety znalazłem przyczynę. Jeżeli ktoś wie gdzie albo ile to kosztuje to będę wdzięczny
Opublikowano
Znalazłem powód :

Ecu całkowicie zalane i pognite !

Szukam nowego?!

Mieszkam okolice Cambridge

Pytanie dostala sie woda ?? do dde, jak mozna wiedziec to ktoredy??

Pozdrawiam, Daniel
  • 3 tygodnie później...