Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
to u was cieplej u mnie cały czas kolo -12 stopni tak jak piszesz wymienie filtr paliwa tylko jak spuscic te paliwo mam pol zbiornika a filtr naj lepiej z kanalu jak wyczytalem pozd.
Opublikowano
to u was cieplej u mnie cały czas kolo -12 stopni tak jak piszesz wymienie filtr paliwa tylko jak spuscic te paliwo mam pol zbiornika a filtr naj lepiej z kanalu jak wyczytalem pozd.

Dolej jakiegoś specyfiku do paliwa i najlepiej dotankuj do pełna i bedzie :cool2: :cool2:

• Zarejestrowani
Opublikowano
Hmmm... czyli można ją kupić w sklepie http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/9217017-kabel-plus-akumulatora za 460 zł. To chyba, wolę ze sklepu niż z allegro. A jak wiesz jak rozpoznać czy taka klema jest po wystrzale? Chodzi mi własnie o aukcje na allegro.

Dokładnie niewiele drożej jest w ASO.

A klemę po wystrzale rozpoznasz dopiero jak będziesz miał ją w ręce bo trzeba podnieść tą małą klapkę i zobaczyć, czy nabój jest oryginalny, czy ktoś wbił go na siłę.

Przy takim wbitym naboju auto będzie normalnie odpalać i jeździć, ale będzie błąd airbagu.

Pociągnę jeszcze ten poboczny wątek dotyczący klemy. Rozmawiałem własnie z handlarzem i twierdzi, że cała ta klema jest z przewodem który idzie aż do przedniej części auta pod dywanikami. No i że trzeba to wszystko rozbierać, żeby ją wymienić... Prawda to? Na rysunku to tak nie wygląda...

Opublikowano

Wymienia sie tylko krótki kabel - jest skręcany w bagazniku przy akumulatorze

2 minuty :D roboty

• Zarejestrowani
Opublikowano
To nie wiem o co temu gościowi chodziło :/ Może tak jest w innych seriach... i z rozpędu twierdzi, że wszędzie.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kabel dłuższy był też w e82 i e88 natomiast w e87 i e81 jest krótszy.

Ale generalnie klema pasuje

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich w poprzednich postach pytałem co sie mogło stac ze moje auto nie chciało odpalic wszystko sie wyjasniło gdy zostalo podłaczone pod kapa wiec akumulator był słaby zablokował imobilajzer co spowodowało blokade odpalenia krecił a nie mogł zaskoczyc auto naprawione i jesdzi super dla tych co mieszkaja w okolicy kwidzyna jest dobry warsztat i posiadaja sprzet aby pokasowac błedy i inne sprawy dla wiadomosci akumulator w tych autach musi byc zawsze sprawny poniewaz napiecie za niskie blokuje imobilajzer pozdrawiam darek.
  • Zarejestrowani
Opublikowano

Co do klemy... wymieniłem na nową kupioną w sklepie. I wszystko gra. Co do klemy z innych serii (np. 3). Nie polecam kupowania. Lepiej kupić to od serii 1.. dlaczego? Bo długość kabla jest idealnie dobrana. Jak będzie za długi to będzie lipa, a ciąć go to też lipa na maksa.

Jakby ktoś potrzebował, to mam swoją starą w 100% działającą bez żadnych problemów... no tylko bez ładunku pirotechnicznego... ;)