Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem zainteresowany kupnem E46 330d, 328 lub 330i. Na razie znalazłem ciekawą ofertę polecaną przez jednego forumowicza i zaciekawiło mnie jak w google wpisałem VIN auta i pojawiła się oferta sprzedaży z 2012 gdzie przebieg był 138000km.

Czy auto warte obejrzenia?

Jakaś przygoda była, ale jeśli dobrze zrobiony to mi nie przeszkadza, jakieś niezgodności widzicie?

http://allegro.pl/show_item.php?item=3118384817

A tu ta wcześniejsza sprzedaż http://autogielda.money.pl/bmw;330,sprzedam,19678758.html

Czy naprawdę jest tak źle z tym napędem na 4 w bmw? Słyszałem, że pada a jest drogie w serwisowaniu.

Czy macie jakieś E46 do polecenia obecnie? Wolę auto dobrze utrzymane z dużym przebiegiem niż "perełke" z allegro. Nie szukam okazji a dobrego auta.

Pozdrawiam.

Opublikowano

To ja przy okazji odpowiem - też widziałem to ogłoszenie z przebiegiem 130 tysięcy - to jest oryginalne ogłoszenie z którego kolega kupił to auto w 2010 r. (zresztą jak widać cena też jest "trochę" inna). Dlaczego ma datę 2012 - nie mam pojęcia, pytanie do administratora serwisu money.pl.

Natomiast koszt serwisowania 4x4 zawsze będzie wyższy niż ośki.

Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano

Dokładnie auto kolegi z forum, jest w dziale "samochody" felgi mógłby umyć bo chyba od wielu lat nie były porządnie wyczyszczone. Przeraża mnie ten żółty nalot na felgach;/ Zapytaj kolegi o automat, gdyż w 3,0d w sumie nie tylko ale lubi sie psuć...

Co do napędu to jeśli normlanie jeździsz z głową dbasz o półosie, wymienisz olej w skrzyni rozdzielczej to nie ma co padać....Wg mnie napęd jest bardzo trwały. ..Mam 330xd i naprawde fajnie śmiga póki co nic się z napędem oraz autem nie dzieje. Przednie zawieszenie jest dość drogie podobno...

Opublikowano

Dlatego szukam w manualu i taki tam siedzi wg opisu :)

To, że napęd i zawieszenie droższe to wiem tylko chodziło mi bardziej o awaryjność.

Ma ktoś może 3.0D w warszawie, może jakbym podjechał to bym się wyedukował na temat tych aut?