Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jaką żywotność mają wymienione popychacze zaworów (LUK) wraz z dźwigienkami (Ruville) w silniku M40 ??

Na oryginalnych przejechała 180 tys (przebieg wg książki serv.) i domyślam sie, że nie ma szans, żeby na tych nowych choćby zbliżyc się do tego wyniku ;) ale może ktos mógłby mi coś konkretniej powiedzieć.

Dodam, że montaż był w naprawde niezłym warsztacie.

Pozdrawiam!

Opublikowano
ja też wymieniałem przy 180 tyś ja zakładałem komplet z febi wałek dżwigienki i popychacze .Słyszałem że popychacze wyczymują 80 tyś bo jak sie dalej jeżdzi to pużniej jest do wymiany wałek i dżwigienki :cry:
Opublikowano
ja też wymieniałem przy 180 tyś ja zakładałem komplet z febi wałek dżwigienki i popychacze .Słyszałem że popychacze wyczymują 80 tyś bo jak sie dalej jeżdzi to pużniej jest do wymiany wałek i dżwigienki :cry:

Te 80 tys. to jakaś statystyczna wytrzymałość wymienionych popychaczy na nowe?

Mam ten sam problem, proszę o sugestie i porady :D

Chcesz wymienić bo klekoczą, czy też wymieniłeś jakiś czas temu i zastanawiasz się, kiedy one padną?

Fajnie by było jakby ktoś się pochwalił ile tys. km zrobił na takich, którymi zastąpił te fabryczne.

Pozdrawiam