Skocz do zawartości

Do usunięcia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy to kwestia pompy możesz sobie łatwo sprawdzić odepnij przewód doprowadzający paliwo do listwy wtryskowej i podczas kręcenia zobacz czy pompa podaje paliwo jak nie to masz przyczynę . Jak podaje to kwestia będzie gdzieś w elektryce .Ale może po prostu skończyły się szczotki na pompie .
Opublikowano

hmmm, auto zalewa się paliwem... po odpaleniu nie chodzi na wszystkie gary, po odpięciu 4 cewki brak reakcji, po odpięciu 6 cewki minimalna reakcja - myślałem, że może w takim razie te cewki, ale po wymianie tych dwóch cewek dalej ten sam problem...

Ktoś ma jakiś pomysł?

Opublikowano
  • Autor
jeżeli sie zalewa masz za dużo to sterownik wtrysku no bo nic innego nie steruje dawką wtrysku
Opublikowano
ale z czym jest związane, że po odpięciu kabla z 4-ej cewki silnik w ogóle nie zmienia swojej pracy, a po wyjęciu kabla z 6-tej minimalnie gorzej chodzi?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Pewnie przy prostowaniu rury wydechowej wyprostowało zawory.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
zdiagnozuje to wszystko na kompie?
Opublikowano
komp moze sie okazac pomocny, jesli np padl ktorys czujnik to na kompie bedziesz mial info na ten temat. mierzyles kompresje?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
no właśnie ostatnio zmierzyłem i wyszło, że na 1 i 3 (czyli tam, gdzie odpinałem cewki) mam 1 bar i 0 barów... auto poszło do mechanika, a silnik najprawdopodobniej do wymiany...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Może wystarczy wymienić zawory,ale to takie gdybanie jak głowicy nie ściągniesz.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

witam panowie

podepne sie do tematu , dzisiaj przy normalnej jezdzie po zgaszeniu silnika juz go nie odpalilem na benzynie , tzn jak krece to to jakby chcial za pierwsza proba zalapac i nic , przy nastepnej probie zero reakcji , na gazie odpalilem i dojechalem do domu , paliwo dochodzi bo odkrecalem przewody i jak probowalem odpalic to lecialo z wezyka , nie wiem co to moze byc ??? macie jakies pomysly ??? dodam ze wczesniej tez dość ciezko palil na benzynie , szczegolnie rano jak byl zimny

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano
problem rozwiązany - pompa paliwa (jej wymiana pomogła )
http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano
u mnie brak kompresji i zmiana silnika...