Skocz do zawartości

czujnik abs lewy tył - e46 2000r- ciagłe problemy :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc

mam ostatnio ciagłe problemy z czujnikiem ABS lewy tyl - w 320d 2000r (przed lift- czujnik z szara wtyczka).

Historia wyglada tak:

Jak kupiłem ten samochod ponad 6 lat temu- nie działał po zakupie predkosciomierz- wymieniłem czujnik abs lewy tył na nowy febi (ok. 210zl wtedy) i działał az do lipca 2012 (ok. 5 lat) . Wtedy znowu przestał działać predkosciomierz i zapalały sie kontrolki abs/asc.

Kupiłem nowy czujnik, z oszczednosci najtanszy Getze (42zl) - działał OK ale do stycznia 2013 (ok. 6 miesiecy) - znowu problem z predkosciomierzem i kontrolkami abs/asc. Mysle sobie kupilem najtansze chinskie gowno to mam ...kupilem kolejny nowy tym razem delphi (75zl) - działał od ok. 15 stycznia 2013 do 15 marca 2013 -znowu to samo- predkosciomierz, kontrolki, raz dzialaja a raz nie, do tego problemy z ingerencja abs nawet na suchej nawierzchni przy lekkim naciskaniu pedału- :duh: - 2 miesiace wytrzymal delphi..

Nie wiem juz co mam z tym zrobic, czy to kwestia tego ze kupuje jakies nedzne czujniki czy cos w moim samochodzie po prostu moze je "psuje" ??

To getze to rozumiem ze szajs, ale delphi wydawalo mi sie jakas "firma".

Prosze o rade co z tym zrobic, moze ktos mial podobne problemy ??

pozdr.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak kupisz ori to problemy się skończą.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego ja kupiłem chyba boscha ,już nie pamiętam , za 150zł i śmiga już ponad rok.
Opublikowano

Wymieniałem już chyba 4 czujniki, za każdym razem ori i zero problemów.

Zakładanie zamienników to jak widać tylko pozorna oszczędność.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785