Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,czy jest różnica między migającą kontrolką a świecącą cały czas,lub na początku migającą a po 5min świecącą,bo mam taki problem że komputer nie widzi sterownika poduszki i nie mogę skasować kontrolki i błędu,i mechanicy u których byłem twierdzili że mruganie kontrolki może mieć z tym coś wspólnego.

pozdrawiam

Opublikowano
Raczej to ze mruga nie ma nic do tego moj zlapal blad poduszki jak zmienialem zegary i tez na poczatku mruga a potem swieci na stale.

aha to spoko ,bo koles u ktorego bylem twierdzil ze w bmw kontrolka sie swieci a jesli mruga to jest cos uszkodzone,a u mnie wlasnie nie mozna sie polaczyc ze sterownikiem poduszki zeby skasowac kontrolke, ps a ty skasowales ta kontrolke bez problemu

Opublikowano
Jeśli nie ma komunikacji ze sterownikiem to albo nie mają odpowiedniego sprzętu albo sterownik uszkodzony, jedź do dobrego warsztatu i Ci to załatwią taki sterownik da się naprawić.
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
Ja nie skasowalem nie mam kiedy podjechac ale wczesniej wszystko dzialalo wiec musi byc ok a blad poduszki zlapal jak wyjołem zegary i przekrecilem kluczyk w stacyjce dopiero pozniej przeczytalem ze tak nie mozna robic bo obwod sie przerywa i poducha lapie blad.
Opublikowano
to u mnie bedzie chyba sterownik uszkodzony bo bylem juz w trzech miejscach ,podjade gdzies zeby go naprawili, dzieki pozdrawiam
Opublikowano

U mnie też zwykły komp nie łaczy się z poduchą i ABS-em i z tego co się orientuje to w starszych sterownikach pomaga MODIC on się łączy,

A co do poduchy (u mnie pali się na stałe) to może być sterownik,napinacze pasów,lub czujniki poduszki.

Sterownik ponoć pada na końcu najpierw sprawdz czujniki a jak połączą się to wyjdzie ci co jest nie tak (w moim przypadku czujnik lewy.)

Opublikowano
A moze to zalezy od rocznika albo silnika albo zegarow bo raczej nie powinna w jednym swiecic na stale a w drugim mrygac u mnie mryga kilka minut a potem juz swieci na stale.
Opublikowano

Może to też chodzić o to że miga bo sygnalizuje błąd ale ogólnie nie jest nic uszkodzone i a u mnie pali na stałe bo jest stała usterka czujnika,

w waszym przypadku może wystarczy zresetować błąd a u mnie trzeba najpierw wymienić czujnik :!: :?:

Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Dodam jeszcze że w innym aucie odpiełem sondę bo czyściłem i komp złapał błąd i właśnie najpierw mi migało i tak co jakiś czas,po wykasowaniu, ok.

Opublikowano
U mnie też zwykły komp nie łaczy się z poduchą i ABS-em i z tego co się orientuje to w starszych sterownikach pomaga MODIC on się łączy,

A co do poduchy (u mnie pali się na stałe) to może być sterownik,napinacze pasów,lub czujniki poduszki.

Sterownik ponoć pada na końcu najpierw sprawdz czujniki a jak połączą się to wyjdzie ci co jest nie tak (w moim przypadku czujnik lewy.)

dobrze by bylo jesli chodzilo by tylko o ten program,w przyszlym tygodniu podjade gdzies i napisze co bylo,dzieki pozdrawiam

Opublikowano
Posprawdzaj dla pewności połączenia poduszek. Bywa tak, że przesuniesz fotel albo poruszysz wiązkę i się zaświeci wtedy nawet po skasowaniu błędu znowu chwyci za jakiś czas.
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

witam!!

a u mnie sprawa wyglada tak ze, przez kilka minut mryga a po jakims czasie zaczyna swiecic na stale.

Niewiem czy ma to cos wspolnego ,ale zaczelo mi sie tak dziac po wyjeciu fotela kierowcy(kompletne sprzatanie :lol: ).

Kolega mi mowil ze ponoc w fotelach sa jakies czujniki ktore wykrywaja czy ktos na nich siedzi i czy dana poduszka ma wystrzelic przy kolizji, i ze jak wyjolem fotel to mogl wlasnie wyskoczyc ten bląd.

Sam juz niewiem jak to z tym jest. Pozdrawiam.